Eşref Kolçak: Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyorum

Eşref Kolçak.
Eşref Kolçak.

Eşref Kolçak geçtiğimiz günlerde rahatsızlanıp Bursa Devlet Hastanesine kaldırılmış ve tetikleri yapılan oyuncunun akciğerlerinin su topladığı belirlenmişti. Ünlü sanatçının, 2017 yılında oğlu Harun Kolçak da kanserden vefat etmişti. Uzun zamandır herhangi bir proje de yer almayan Kolçak bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak ''Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyorum'' dedi.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu merhum Harun Kolçak'ın babası Eşraf Kolçak hastaneye kaldırılmıştı.Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde tetkikleri yapılan sanatçı akciğerindeki sıvı toplanması nedeniyle 40 gündür tedavi görüyor. Kolçak yaptığı açıklamada, hastanede kendisiyle yakından ilgilenildiğini söyledi. Tedavi sürecinden çok memnun kaldığını, burada kendisini yeniden hayata döndürdüklerini dile getiren usta sanatçı yetkililere ve personele teşekkür etti.

'Çalışarak ölmek istiyorum'

Yatarak değil çalışarak ölmek istediğini ifade eden Eşref Kolçak, "Güzel sanatların kitabı olmaz. 50 üniversite de bitirseniz Allah onu vermemişse hiçbir zaman bir şey yapamazsınız" dedi.

Eşref Kolçak ve oğlu merhum Harun Kolçak.
Eşref Kolçak ve oğlu merhum Harun Kolçak.

Gençlere tavsiye

Gençlere ve sinemacılara tavsiyelerde bulunan Kolçak, şöyle devam etti:

  • "Her şeyden evvel seyirciye saygılı olsunlar. Bir ikisiyle bir dizide oynadım, adam ne selam ne sabah, ayrı bir havalarda. Gelir gelmez. Benim işim ne zaman biter diyor. Biz sabah 08.00'den gecenin 03.00'üne, 04.00'üne kadar çalışırdık, hiç şikayetimiz de olmazdı. Ama aklımızdan çıkmayan bir tek şey vardı, 'Acaba paramızı alabilir miyiz?' Onu da yüzde 99 alamazdık. 100 küsur filmim var, sadece 3-4 firma paramı ödedi. Fatih'teki evimden ayrıldıktan sonra bir çuval dolusu ödenmemiş senedi çöpe attım. Yeni yapımcılar yalnızca gençlerle çalışacakları yönünde karar almış. Böyle saygısızlık olmaz. Makyajla yaşlandırmaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar benim gibi yaşlı olamazlar'' dedi.

'Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyorum'

Eşref Kolçak,

"Mezar taşıma 'Sinema gelecek kuşaklara yazılmış canlı mektuplardır' sözünü yazdırdım'' diyen Kolçak, yakınlarının olduğunu ancak mirasını Lösemili Çocuklar Vakfına bırakmak istediğini anlattı. "Hiç değilse bir zamanlar Eşref Kolçak vardı, bunları bıraktı derler. Çok mutluyum, buradan zıplaya zıplaya çıkmadıktan sonra da çıkmak niyetinde değilim. Çıktıktan sonra muhakkak ve muhakkak Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyorum." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >