Ethereum'u geçen Ripple, Bitcoin'den sonra piyasa değeri en yüksek dijital para oldu

Ripple
Ripple

Son günlerde ciddi bir çıkış yakalayarak 3 dolara yaklaşan Ripple, Bitcoin'nden sonra ikinci sırada bulunan en güçlü dijital para birimlerinden Ethereum'u geçmeyi başardı.

Herkes Ripple’ın 1 dolar olmasını bekliyor ve yatırımlarını da buna göre yapıyordu. Ancak en fazla gelecek vaat eden dijital paralar arasında gösterilen Ripple öyle bir çıkış yakaladı ki 1 doları bulduktan sonra durulmadı ve 3 dolara doğru hiç durmadan ilerledi.

Piyasa değeri en yüksek ilk beş dijital paralar.
Piyasa değeri en yüksek ilk beş dijital paralar.

Bitcoin ve Ethereum gibi bir üretimi yok

Son 4-5 aydır çok fazla hareketlenme görülmeyen Ripple yakaladığı bu çıkışla tüm dünyada adından söz ettirmeyi başardı. Bitcoin ve Ethereum bugünkü kullanılan paralara alternatif olarak üretilirken Ripple dijital para düzenini sağlamak ve Blockchain teknolojisine entegre etmek için kurulmuş bir şirketin oluşturduğu bir coin.

American Express de kullanacak

Ripple ABD’deki bazı büyük bankalar tarafından da kullanılıyor. Türkiye’de de Ripple’ı kullanan ilk bankanın Akbank olacağı konuşuluyor. Son zamanlarda böylesine bir çıkış yakalamasının sebebi olarak da dünya çapınca bir kredi kartı turizm şirketi olan American Express’in kullanıma alacağını duyurması olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >