Etrafınızdaki insanlar bir şeyler yer ya da içerken sese tahammül edemiyor musunuz?

Yemek yiyenlerin sesi sizi rahatsız ediyorsa misofonya olabilirsiniz.

En küçük gürültüye bile tahammül edemiyorsanız dikkatli olun.
Misofonya nedir? 
Misofonya, işitsel bir hastalık değil duyma ile ilgili bir algı bozukluğudur. Bazı ince, ritmik, hafif seslere karşın aşırı hassas olma durumudur. (sizofrenpsikolog.com)
Misofonya nedir? Misofonya, işitsel bir hastalık değil duyma ile ilgili bir algı bozukluğudur. Bazı ince, ritmik, hafif seslere karşın aşırı hassas olma durumudur. (sizofrenpsikolog.com)
Belirtileri nedir?
Misofonya genellikle sabah saatlerinde daha çok görülür.
Sessiz ortamlarda yüksek sesli müzikten rahatsız oluyorsanız,
Yemek yerken başlarının ağız şapırtısına tahammül edemiyorsanız,
Metal nesnelerin sesleri sizi rahatsız ediyorsa,
Sesli ortamlarda odaklanma sorunu yaşıyorsanız, 
Etrafınızda elma, fındık, cips gibi yiyecekleri tüketenlere sinirleniyorsanız misofonya olabilirsiniz.

 (Kaynak: yakazapsikoloji.com)
Belirtileri nedir? Misofonya genellikle sabah saatlerinde daha çok görülür. Sessiz ortamlarda yüksek sesli müzikten rahatsız oluyorsanız, Yemek yerken başlarının ağız şapırtısına tahammül edemiyorsanız, Metal nesnelerin sesleri sizi rahatsız ediyorsa, Sesli ortamlarda odaklanma sorunu yaşıyorsanız, Etrafınızda elma, fındık, cips gibi yiyecekleri tüketenlere sinirleniyorsanız misofonya olabilirsiniz. (Kaynak: yakazapsikoloji.com)
Tedavisi var mı? 
Uzmanlar, misofonyanın tamamen tedavi edilemediğini belirtmektedir. Ancak bu konuda psikolojik destek almak kişilerin hayatını biraz da olsa rahatlatabilir.
Tedavisi var mı? Uzmanlar, misofonyanın tamamen tedavi edilemediğini belirtmektedir. Ancak bu konuda psikolojik destek almak kişilerin hayatını biraz da olsa rahatlatabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >