'Ev kapmaca' maratonu başladı: Her öğrenci evinde olmazsa olmaz 6 özellik

Öğrenci evi arayışınızda telaşa gerek yok! Olmazsa olmaz kriterleri GZT sizler için sıraladı...

Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala öğrencilerin de ev arama telaşı çoktan başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz aylarının sonuna doğru yaşanan 'ev kapmacada' bu defa kriterler çok farklı. Emlak danışmanlığı şirketlerinin verilerine göre öğrenciler yurtta kalmayı değil, bazı kriterlere uygun evleri kiralamayı tercih ediyor. Bakalım o özellikler nelermiş?

Yaz aylarının sonlarına doğru okul hazırlıkları hızlanmaya başladı. Üniversiteyi şehir dışında okuyacak olanların ise en büyük derdi elbette ki kalacak yer sorunu...

Kimileri yurtta kalmayı tercih etse de, öğrenciler tercihlerini genellikle ev kiralamaktan yana kullanıyor. Ancak öğrencilerin ev kriterleri geçmiş yıllara nazaran değişiklik gösteriyor. RE/MAX'in verileri ışığında bu değişiklikleri sizler için 6 maddede sıralardık!

1. Ulaşım

via GIPHY

Ev arayan öğrenciler içinse artık yeni kriterler öne çıkıyor. Okula kolay ulaşım hala öğrenciler için önemli bir faktör.

2. Sosyal çevre

via GIPHY

Ulaşımın dışında eğlence mekânlarına, kafelere, restoranlara ve diğer sosyal çevrelere yakınlık şüphesiz ki öğrenciler için çok önemli.

3. Fiber internet ağı

via GIPHY

Fiber internet öğrenciler için özellikler arasında olmazsa olmazlardan. Tabii ücretsiz bir Wi-Fi ağı da bulunduysa değmeyin keyfimize!

4. Uydu TV altyapısı

via GIPHY

Uydu televizyon altyapısı olması öğrencilerin dikkat ettiği noktalardan.

5. Oda sayısı

via GIPHY

Binanın yaşı kiralık ev arayan öğrenciler için çok önemsenen bir detay değil. Metrekare olarak ev büyüklüğü de çoğu öğrenci için kriter sayılmıyor. Ama kalınacak kişi sayısına göre evin 1+1, 2+1 ya da 3+1 olmasına da dikkat ediliyor. Çünkü öğrenci evlerine gelip giden çok olduğu gibi, yaşayan kişi sayısı evin kapasitesinin çok çok üzerinde olduğu sıkça rastlanan bir durum.

6. Semt

via GIPHY

Ev arayışı en çok Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy ilçelerinde yoğunlaşıyor. Kiralar oda sayısına ve evin özelliklerine göre değişse de Bakırköy’de 1.200 TL’den, Beşiktaş’ta 2.200 TL’den, Kadıköy’de ise 1.400 TL’den başlayan fiyatlarla ev bulmak mümkün.

Bonus: Satın almak da tercihler arasında

via GIPHY

Öğrenciler için sadece kiralık ev tutmak değil satın almak da bir alternatif. Maddi olarak uygun olan aileler üniversite boyunca kira vermektense ev satın almayı da yatırım olarak görüyor. Gayrimenkul danışmanlarına göre, İstanbul’daki iş imkanları ve sosyal hayat sayesinde bu yöntem gerçekten uzun vadede kazançlı oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >