Evcil hayvan sahibi olmanın muhteşem faydaları

Evcil Hayvan sahibi olmak
Evcil Hayvan sahibi olmak

Evcil bir hayvanınız varsa sizden mutlusu yoktur. “Bir köpek dünyada sizi sizden daha çok sevecek tek canlıdır” Josh Billings.

Ne kadar güzel bir sözdür bu... Sadece bir köpek için değil bir kedi, bir kuş, bir tavşan fark etmez evcil bir hayvan size her zaman değer verecektir. Gündelik hayatınızda yaşadığınız sıkıntıları gelip köpeğinize veya kedinize anlatacak ve rahatlayacaksınız. Emin olun meraklı gözlerle sizi dinleyeceklerdir. Hayatımızda stresi azaltmak için birçok faaliyette bulunuruz fakat bunlar içerisinde evcil hayvanlarımızın etkisi çok büyüktür. Çünkü hiç farkında olmadığımız birçok faydalı özelliği bulunmaktadır evcil hayvan sahibi olmanın…
Hayatımızı düzene sokarlar
Hayatımızda düzenin etkisi çok büyüktür. Eğer bir evcil hayvanınız varsa o size muhtaçtır. Onlara verdiğimiz değer sayesinde hiç farkında bile olmadan aslında kendi hayatınızı da düzene sokmuş oluruz.
Hayatımızı düzene sokarlar Hayatımızda düzenin etkisi çok büyüktür. Eğer bir evcil hayvanınız varsa o size muhtaçtır. Onlara verdiğimiz değer sayesinde hiç farkında bile olmadan aslında kendi hayatınızı da düzene sokmuş oluruz.
Yeni insanlarla tanıştırırlar
Bir hayvan sahibi olmak sosyal çevrenizi genişletmenize yardımcı olur. Köpeğinizi dolaştırmaya çıktığınızda birçok insanla tanışabilirsiniz.
Yeni insanlarla tanıştırırlar Bir hayvan sahibi olmak sosyal çevrenizi genişletmenize yardımcı olur. Köpeğinizi dolaştırmaya çıktığınızda birçok insanla tanışabilirsiniz.
Moralimizi yükseltirler
Evcil hayvanlarınız onları sevmeniz için sabırsızlıkla bekler. Onlarla vakit geçirmek sizi son derece mutlu eder. Yurtdışındaki birçok hastanede özel eğitimli evcil hayvanlar hasta insanlar ile tanıştırılırlar. Bu sayede moralle bulurlar ve tedavi süreçleri kısalır.
Moralimizi yükseltirler Evcil hayvanlarınız onları sevmeniz için sabırsızlıkla bekler. Onlarla vakit geçirmek sizi son derece mutlu eder. Yurtdışındaki birçok hastanede özel eğitimli evcil hayvanlar hasta insanlar ile tanıştırılırlar. Bu sayede moralle bulurlar ve tedavi süreçleri kısalır.
Bize egzersiz yaptırarak daha sağlıklı olmamızı sağlarlar
Evcil hayvanınızı gezdirmeye çıkarmanız veya onunla evde oyunlar oynamanız hiç farkında olmadan sizin de egzersiz yapmanızı sağlar. Günlük olarak yaptığınız bu aktiviteler vücut sağlığınız için son derece önemlidir. Hatta araştırmalara göre kalp krizi geçirmiş insanlar eğer evcil hayvan besliyorlarsa 1 yıl sonrasında yaşama şanslarının daha yüksek olduğu kanıtlanmıştır.
Bize egzersiz yaptırarak daha sağlıklı olmamızı sağlarlar Evcil hayvanınızı gezdirmeye çıkarmanız veya onunla evde oyunlar oynamanız hiç farkında olmadan sizin de egzersiz yapmanızı sağlar. Günlük olarak yaptığınız bu aktiviteler vücut sağlığınız için son derece önemlidir. Hatta araştırmalara göre kalp krizi geçirmiş insanlar eğer evcil hayvan besliyorlarsa 1 yıl sonrasında yaşama şanslarının daha yüksek olduğu kanıtlanmıştır.
Tansiyonunuzu kontrol altında tutarlar
“Evcil hayvan beslemek ile tansiyonu kontrol altında tutmanın nasıl bir alakası olabilir” diyeceksiniz ama gerçekten oldukça büyük bir etkisi var. Strese ve gerginliğe bağlı ani kan basıncı değişimlerine karşı tansiyon ilaçları çok da etkili olmaz. Evcil hayvan beslemenin stresinize çok iyi geldiğini söylemiştik. İşte stresli hayatınızı düzene soktukları için tansiyon rahatsızlığınızı da siz farkında olmadan engeller.
Tansiyonunuzu kontrol altında tutarlar “Evcil hayvan beslemek ile tansiyonu kontrol altında tutmanın nasıl bir alakası olabilir” diyeceksiniz ama gerçekten oldukça büyük bir etkisi var. Strese ve gerginliğe bağlı ani kan basıncı değişimlerine karşı tansiyon ilaçları çok da etkili olmaz. Evcil hayvan beslemenin stresinize çok iyi geldiğini söylemiştik. İşte stresli hayatınızı düzene soktukları için tansiyon rahatsızlığınızı da siz farkında olmadan engeller.
Aile ilişkilerinizi güçlendirir
Özellikle köpeklerde bulunan bu özellik son derece muhteşemdir. Ev içerisinde tartışan, kavga eden iki kişinin tartışma esnasında arasına girer. Ve ister istemez tartışan kişilerin yumuşamasına neden olurlar. Bu sayede de aile ilişkilerinizi güçlendirirler.
Aile ilişkilerinizi güçlendirir Özellikle köpeklerde bulunan bu özellik son derece muhteşemdir. Ev içerisinde tartışan, kavga eden iki kişinin tartışma esnasında arasına girer. Ve ister istemez tartışan kişilerin yumuşamasına neden olurlar. Bu sayede de aile ilişkilerinizi güçlendirirler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >