Evde kalan bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz lezzetli 7 tarif

Bayat ekmeklerinizi değerlendirin.

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu yeni lezzet kapılarını aralamaktır.

En büyük problemimiz yediğimizden fazla ekmek alma alışkanlığımızın olması. Ekmekleri çöpe atmamak için bayat ekmekleri değerlendirmeye ne dersiniz? İşte bayat ekmekle yapılan 7 lezzet…

Bayat ekmek pizzası
Pizza sevmeyen, pizza tariflerine bayılmayan yoktur. Ekmekleri dilimliyoruz. Üzerine salçalı sos ve istediğiniz malzemeleri ekleyerek fırına atın. Mis gibi pizzalarınız hazır. Yapımı kolay olduğundan gece aniden acıkan karınlar için birebirdir.
Bayat ekmek pizzası Pizza sevmeyen, pizza tariflerine bayılmayan yoktur. Ekmekleri dilimliyoruz. Üzerine salçalı sos ve istediğiniz malzemeleri ekleyerek fırına atın. Mis gibi pizzalarınız hazır. Yapımı kolay olduğundan gece aniden acıkan karınlar için birebirdir.
Tirit
Tirit tarifi, bayat ekmekler kuşbaşı şeklinde doğranarak bir tepsinin içine yerleştirilir. Ekmekleri kemik suyuyla ıslatıyoruz. Üzerine yoğurt onun üzerine ise hazırlanan kıymalı ya da tavuklu harç ekleniyor. Kalabalık aile toplanmalarında yapabileceğiniz bereketli lezzetler arasında yer alıyor.
Tirit Tirit tarifi, bayat ekmekler kuşbaşı şeklinde doğranarak bir tepsinin içine yerleştirilir. Ekmekleri kemik suyuyla ıslatıyoruz. Üzerine yoğurt onun üzerine ise hazırlanan kıymalı ya da tavuklu harç ekleniyor. Kalabalık aile toplanmalarında yapabileceğiniz bereketli lezzetler arasında yer alıyor.
Papara

                                    Bayat ekmekleri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tavanın içine soğan, tereyağı ve az salça koyuyoruz. Soğanlar iyice pişmeye başladıktan sonra ekmeği içine ekleyip karıştırıyoruz. Servis sırasında üzerine yoğurt ekleyin.
Papara Bayat ekmekleri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tavanın içine soğan, tereyağı ve az salça koyuyoruz. Soğanlar iyice pişmeye başladıktan sonra ekmeği içine ekleyip karıştırıyoruz. Servis sırasında üzerine yoğurt ekleyin.
Kıtır ekmekler

                                    Bayat ekmekleri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Daha sonra yağsız tava da ya da fırında kızarttın. İsterseniz üzerine baharat serperek de kızartabilirsiniz. Kıtır ekmekler çorbanın yanına çok yakışacaktır.
Kıtır ekmekler Bayat ekmekleri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Daha sonra yağsız tava da ya da fırında kızarttın. İsterseniz üzerine baharat serperek de kızartabilirsiniz. Kıtır ekmekler çorbanın yanına çok yakışacaktır.
Fırında ekmek kızartması

                                    Çat kapı gelen misafirlerinize de ikram edebileceğiniz lezzetteki fırında kızarmış ekmekler... Üzerine istediğiniz malzemeyi ekleyerek çayın yanında servis edebilirsiniz. Fırında kızartmış ekmek için tek ihtiyacınız olan şey ekmekleri afiyetle yiyebileceğiniz misafirler…
Fırında ekmek kızartması Çat kapı gelen misafirlerinize de ikram edebileceğiniz lezzetteki fırında kızarmış ekmekler... Üzerine istediğiniz malzemeyi ekleyerek çayın yanında servis edebilirsiniz. Fırında kızartmış ekmek için tek ihtiyacınız olan şey ekmekleri afiyetle yiyebileceğiniz misafirler…
Yumurtalı ekmek kızartması
Sabah kahvaltılarınıza inanılmaz şekilde yakışacak lezzetliyumurtalı ekmek kızartması.Bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz lezzetlerden sadece bir tanesi olan yumurtalı ekmek için ihtiyacınız olan şey yumurta, un, süt, tuz ve kızartmak için zeytinyağı. Yumurtalı ekmeği servis ederken yanına domates, salatalık ve peynir ekleyebilirsiniz.
Yumurtalı ekmek kızartması Sabah kahvaltılarınıza inanılmaz şekilde yakışacak lezzetliyumurtalı ekmek kızartması.Bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz lezzetlerden sadece bir tanesi olan yumurtalı ekmek için ihtiyacınız olan şey yumurta, un, süt, tuz ve kızartmak için zeytinyağı. Yumurtalı ekmeği servis ederken yanına domates, salatalık ve peynir ekleyebilirsiniz.
Bayat ekmek köftesi

                                    Bayat ekmekleri lezzetli ve en güzel değerlendirebileceğiniz şekil kuşkusuz köftedir. Köfte yaparak hem ailenizin kalbini fethetmiş hem de bayat ekmekleri en lezzetli şekliyle değerlendirmiş olacaksınız. Öğle ve akşam yemeklerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.
Bayat ekmek köftesi Bayat ekmekleri lezzetli ve en güzel değerlendirebileceğiniz şekil kuşkusuz köftedir. Köfte yaparak hem ailenizin kalbini fethetmiş hem de bayat ekmekleri en lezzetli şekliyle değerlendirmiş olacaksınız. Öğle ve akşam yemeklerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >