Evine PlayStation 5 sipariş etti, yerine pilavlık bulgur geldi

Play Station 5
Play Station 5

Dünyada stokları tükenen PlayStation 5 cihazını geçtiğimiz günlerde Amazon web sitesinden sipariş eden bir İngiliz kullanıcının kutusundan beklenmeyen bir ürün çıktı. Twitter sayfasından görüntüsü paylaşan gencin kutusundan Türk malı pilavlık bulgur çıktı.

Video oyun tutkunlarının heyecanla beklediği PlayStation 5 ön siparişe açıldığından bu yana dünya üzerinden pek çok kullanıcı farklı online alışveriş platformlarından ön siparişini verip heyecanla beklemeye koyulmuştu. Eurogamer’ın haberine göre geride bıraktığımız hafta yoğunluğa ve stok sorununa rağmen PlayStation 5 satın almayı başaranlar, Amazon’dan gelen kutularını açtıklarında kötü bir sürprizle karşılaştı…

19 Kasım günü Amazon UK tarafından yapılan teslimatlar Twitter ve Reddit’te gündem oldu. PlayStation 5 oyun konsolunu bekleyen oyuncular kutuyu açtıklarında evcil hayvan maması, ayak masaj aleti, NERF silahı ve hatta bir paket bulgurla karşılaştı. Üstelik bu içeriklerle karşılaşan her alıcının hikâyesi aynıydı.

PlayStation 5 bekleyenlerin kutularından çıkanlar
PlayStation 5 bekleyenlerin kutularından çıkanlar

Amazon'dan açıklama

Söz konusu “sorunun” gündeme oturmasıyla birlikte Sky News’e açıklamalarda bulunan Amazon İngiltere, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların gerçek olduğunu belirterek yaşananlar için çok “üzgün” olduklarını ifade etti.

PlayStation 5 bekleyenlerin kutularından çıkanlar
PlayStation 5 bekleyenlerin kutularından çıkanlar

Çalınan PS5’lerin nerede olduğu hala bulamadı

Hepimiz müşterilerimizi memnun etmek için çalışıyoruz ancak (PS5) siparişlerin bir kısmında bu mümkün olmadı.” diyen Amazon İngiltere, henüz olayın sorumlularını bulamadıklarını ve araştırmaların devam ettiğini belirtti.

Yaşanan sorunu düzeltebilmek için kendilerine ulaşan tüm müşterilerle iletişim halinde olduklarını ifade eden Amazon İngiltere, “Herhangi bir siparişi ile ilgili sorun yaşayan tümmüşterilerimiz, müşteri hizmetleri ekibimiz ile iletişime geçebilir.” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >