Evlilik programları hakkında flaş karar; yayından kaldırılıyorlar

Evlilik programlarının geleceğiyle ilgili karar verildi.
Evlilik programlarının geleceğiyle ilgili karar verildi.

Şikayet yağmuruna tutulan evlilik programlarıyla ilgili, RTÜK kararını verdi.

Evlilik programları hakkında Radyo Televizyon Üst Kurulu nihai kararını verdi.
Şikayet yağmuru
Evlilik programlarıyla ilgili binlerce kişi RTÜK'e sürekli olarak şikayette bulunuyor. Toplum ahlakına uymayan senaryoların yazıldığı ve reyting uğruna bunların canlı yayında uygulandığını belirten izleyiciler, programların kaldırılmasını talep etti.
Kanun hazırlıkları sürüyor
Milliyet'te yer alan haberde; tartışılan izdivaç programlarının yasaklanması için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hazırlıklarına başlandı.
Şikayet yağmuru Evlilik programlarıyla ilgili binlerce kişi RTÜK'e sürekli olarak şikayette bulunuyor. Toplum ahlakına uymayan senaryoların yazıldığı ve reyting uğruna bunların canlı yayında uygulandığını belirten izleyiciler, programların kaldırılmasını talep etti. Kanun hazırlıkları sürüyor Milliyet'te yer alan haberde; tartışılan izdivaç programlarının yasaklanması için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hazırlıklarına başlandı.
Yeni yayın döneminde olmayacaklar
Komisyon çalışmasını bitirip, rapor yazacak. Sonra konu Meclis'e gelecek. RTÜK Yasası'nda yapılacak değişiklik kabul edilecek. Kanun, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Yeni yayın dönemi ile birlikte tüm evlilik programlarının yayın hayatlarına son verilecek.
Yeni yayın döneminde olmayacaklar Komisyon çalışmasını bitirip, rapor yazacak. Sonra konu Meclis'e gelecek. RTÜK Yasası'nda yapılacak değişiklik kabul edilecek. Kanun, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Yeni yayın dönemi ile birlikte tüm evlilik programlarının yayın hayatlarına son verilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >