Eylül ayının 'en çok konuşulanları' belli oldu!

Eylül ayında magazin dünyasının en çok konuşulan ünlü isimleri belli oldu.
Eylül ayında magazin dünyasının en çok konuşulan ünlü isimleri belli oldu.

Eylül ayında magazin dünyasının en çok konuşulan ünlü isimleri ve medyada geniş yer bulan magazin olayları belirlendi. Yapılan araştırmada geçtiğimiz ayın en çok konuşulan ismi Haluk Levent oldu. İşte MTM’nin, Magazin Gazetecileri Derneği için hazırlamış olduğu araştırmanın detayları.

Magazin dünyası çarpıcı gelişmelerin yaşandığı bir ayı daha geride bıraktı. Eylül ayının en çok konuşulan isimleri belirlendi. 90’lı yıllarda şarkıları ile hayatımıza giren Haluk Levent, yardımseverliği ile adını listenin ilk sırasını yazdırdı. Berkay, Kıvanç Tatlıtuğ ve Seren Serengil ise Eylül ayında mahkeme süreçleri ile gündemdeydi.

Haluk Levent iyi ki varsın!

Son zamanlarda şarkılarının yanı sıra sosyal medya üzerinden yapmış olduğu yardımlarla gündeme gelen Haluk Levent, Eylül ayında da kurucusu olduğu “AHBAP” ile yüzlerce insanın yardımına koştu. Bu yardımlar o kadar geniş bir alana yayıldı ki ünlü şarkıcı sevenleri tarafından '#HalukLeventİyikiVarsın' etiketi ile trend topic listesine girdi. Hasta ve ihtiyacı olan tüm insanlara yardım eli uzatmak için gece gündüz çalışan ünlü şarkıcı, aynı zamanda müzik kariyerini de sürdürmeye devam etti. Sosyal yardımların yanı sıra konserlerindeki dinleyicilerini de kırmayan Levent, kendisi ile düet yapmak isteyen hayranını da kırmadı. Bu anları ise "Konserlerimizde her türlü hizmet mevcut arkadaşlar. Haluk ağabeyinizden isteyin yeter!" notu ile sosyal medya üzerinden paylaştı.

Haluk Levent
Haluk Levent

Ünlü şarkıcı, verdiği mücadele ile sosyal medyada milyonların kalbini kazanan ve tedavi gördüğü hastanede vefat eden Neslican Tay’ı da unutmadı. Konserinde 1,5 saat boyunca Neslican’ın sevdiği parçaları seslendiren Levent, konser gelirleriyle de diğer kanser hastalarına mücadelesiyle örnek olması adına Neslican’a bir anıt mezarı yaptıracağını duyurdu. Ağustos ayında listede 3. Sırada yer alan Haluk Levent, geçtiğimiz ay 5 bin 936 haber ile en çok konuşulan ünlü isim oldu.

Berkay – Arda Turan davası

Spor dünyasında adında sıkça bahsettiren futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay geçtiğimiz yıl Emirgan'da bir gece kulübünde kavga etmişti, iddiaya göre de Arda Turan, ünlü popçunun eşi Özlem Şahin'e tacizde bulunmuştu. Yaşanan arbedede Berkay'ın burnunun kırıldığı, Arda Turanın Berkay'ın yattığı hastaneye silahla giderken görüntüleri de basına sızmıştı. Gelişmelerin ardından ünlü futbolcuya taciz, kasten yaralama, silahla ateş etme, ruhsatsız silah bulundurma suçlarından dava açılmıştı.

Arda Turan, açılan davalarda delil yetersizliğinden beraat etti
Arda Turan, açılan davalarda delil yetersizliğinden beraat etti

Geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada karar açıklandı. 'Taciz' iddialarıyla ilgili delil yetersizliğinden beraat eden Arda Turan, 3 ayrı suçtan toplam 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası aldı, verilen hükmün açıklanması ise geri bırakıldı. Berkay Şahin hakkında ise 'hakaret' suçundan ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Ünlü popçu duruşma sonrası adliye içerisinde bekleyen gazetecilere; “Bu karar kesin değil. Mahkeme bu kararı inceleyecek. Yaralama suçundan az ceza aldı. Cinsel taciz suçundan beraat etmesi doğru değil. Bu kadar suçun aynı kişi tarafından işlenmesi ve verilen ceza uygun değil. Benim kamuoyuna güvenim tamdır.

Bu dava emsal teşkil edecektir.” şeklinde konuştu. Şahin’in yanında korumalarının olması da gözlerden kaçmadı. Arda Turan ise çok mutlu olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en yüksek tazminat davasını açacağı açıklamasında bulundu. 4 bin 187 haberde ismi geçen Berkay en çok konuşulanlar listesinde adını ikinci sıraya yazdıran ünlü isim oldu.

Kıvanç Tatlıtuğ hakim karşısına çıktı

Ekranların sevilen yüzü Kıvanç Tatlıtuğ, sahte fatura kullanarak vergi kaçırdığı iddiasıyla 'vergi usül kanuna muhalefet' suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Sanık olma sebebinin mali müşaviri olduğunu belirten Tatlıtuğ, ödediği paraları alan müşavirinin, hem kendisini hem devleti mağrur ettiğini beyan ederek beraatını istedi. Yakışıklı oyuncunun avukatı Çağla Şikel'in de aynı mali müşavir tarafından mağdur edildiğini, onun hakkında da açılan davadan beraat ettiğini belirtti. Ayrıca ünlü oyuncunun vergi affından yararlanarak 900 bin TL'nin üzerinde vergi ödediğini belirten avukatı, Maliye Hazinesi'nin de zararının giderildiğini de ekledi. Ünlü oyuncunun mahkemede aylık gelirini 30 bin Türk Lirası olduğunu söylediği iddiası ise sosyal medyada gündem yarattı.

Kıvanç Tatlıtuğ
Kıvanç Tatlıtuğ

3 bin 925 habere konu olan Tatlıtuğ’un, 10 yıldır reklam yüzü olduğu giyim markası ile yeni sezon için 5 milyon liraya anlaşmaya varması da Eylül ayında en çok konuşulan konulardan oldu.

Seren Serengil ve Yaşar İpek polemiği bitmedi

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında şarkıcı Yaşar İpek ile dünya evine giren Seren Serengil boşanıyor. Ağustos ayında tüp bebek tedavisi gören Seren Serengil bebek beklediğini sevenleri ile paylaşmıştı. Tedavi sürecinde Yaşar İpek’le evlilikleri krize giden Serengil, şiddet gördüğünü iddia ederek boşanma davası açtı. Eylül ayının başlarında bebeğini kaybeden oyuncu, boşanma sürecinde kendisine psikolojik şiddet uyguladığını öne sürdüğü eşi Yaşar İpek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ve tedbir kararı aldırdı.

Eylül ayının en çok konuşulan ünlüleri
Eylül ayının en çok konuşulan ünlüleri

Yaşar İpek’in kendisine 2 sene boyunca şiddet uyguladığını ama sevdiği için sabrettiğini belirten Serengil, anlatamadığı çok şey olduğunu söyleyerek İpek’in ceza evine gireceğini iddia etti. Herkes kısa sürede gelişen ani boşanma kararının ve Serengil’in yaptığı açıklamaların şokunu yaşarken, mahkeme Yaşar İpek'in uzaklaştırma kararı olduğu sürede Serengil'in aleyhine konuştuğu iddiasıyla 3 gün zorlama hapsinde tutulmasına karar verdi. Kararın ardından İpek, cezaevine gönderildi. Magazin dünyasına bomba gibi düşen bu olayla Seren Serengil 2 bin 3 habere konu olurken, Yaşar İpek ise bin 745 habere yansıdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >