Facebook, 400 milyon dolara GIPHY'i satın aldı

Facebook ve GIPHY
Facebook ve GIPHY

Facebook, en büyük GIF platformu GIPHY'i 400 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Böylece GIPHY önümüzdeki süreçte Facebook ve ekosistemdeki tüm uygulamalarla entegre edilecek.

Facebook zaten mevcut durumda GIPHY trafiğinin %50'sinin Facebook'tan ve büyük çoğunluğunun da Instagram'dan geldiğini belirtiyor.

Çok geniş bir GIFyelpazesine sahip olan GIPHY, farklı türdeki GIF'lerle alanındaki en güçlü platform diyebiliriz. Bu büyük kütüphane, özellikle sosyal ve mesajlaşmauygulamalarının epeyce uzun bir süredir dikkatini çekiyor. Son olarak Facebook, GIF üretmeyi ve paylaşmayı sağlayan GIPHY'i 400 milyon dolarasatın aldı. Yani GIPHY aslında bundan sonraki tüm operasyonlarını Facebookçatısıaltında devam ettirecek.

Böylece GIPHY, Facebook; Messenger, WhatsApp ve Instagram ile tamamen entegre olacak.
Böylece GIPHY, Facebook; Messenger, WhatsApp ve Instagram ile tamamen entegre olacak.

Facebook ve ekosistemdeki diğer uygulamalara entegre edilecek

Facebook, kendi ekosisteminde WhatsApp ya da Instagram gibi tam da GIPHY'nin kullanılabileceği platformlara sahip. Dolayısıyla artık bu platform hem sosyal ağ hem de mesajlaşma uygulamasına entegre edilmiş bir şekilde karşımıza çıkacak.

Böylece az önce bahsettiğimiz uygulamaların tamamında artık GIPHY entegrasyonuyla birlikte yeni seçenekler kullanılabilecek. Eğlence amaçlı çok fazla işe yarayacağı söylenebilir.

GIPHY neler sunuyor?

GIPHY bundan böyle Facebook çatısı altında hizmet vermeye devam edecek.
GIPHY bundan böyle Facebook çatısı altında hizmet vermeye devam edecek.

Bu noktada GIPHY'nin neler sunduğundan da bahsetmek gerekiyor. Az önce de kısaca bahsettiğimiz gibi aslında GIPHY bu alandaki en güçlü arşive sahip site. Kullanıcılara GIF oluşturma; düzenleme ya da paylaşma imkanı sunuyor. Yani var olan GIF'lere kullanıcılar tarafından ekleme yapılabiliyor. Facebook aslında son yıllarda GIPHY API'siyle birlikte Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp'ta bu yapıyı sunuyor. Üstelik Facebook, GIPHY'nin trafik kaynağının %50'sininFacebook üzerinden geldiğini belirtiyor. Tabii burada önemli bir payı da Instagram üstleniyor.

Şu anda GIPHY aslında Facebook ekosistemindeki platformlar tarafından da aktif olarak kullanılıyor. Bunlar arasında Twitter ve Reddit de dahil. Ama tabii bundan sonra nasıl bir yol izlenecek göreceğiz. Yani bu şirketlere GIPHY'ye erişim kapatılabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >