Facebook Messenger ile mesajlaşma dışında yapabileceğiniz 5 süper şey

Facebook Messenger ile mesajlaşma dışında yapabileceğiniz 5 süper şey​
Facebook Messenger ile mesajlaşma dışında yapabileceğiniz 5 süper şey​

Facebook Messenger ile sadece mesajlaşabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşte Messenger üzerinden yababileceğiniz 5 farklı şey

Facebook Messenger, artık arkadaşlarınıza mesaj gönderebileceğiniz Facebook'un ardına saklanmış ikincil bir uygulama değil. Şirket, mesajlaşma uygulamasını bir Facebook hesabına gerek duymayan bağımsız bir ürüne dönüştürdü ve yalnızca sohbet etmekle sınırlı olmayan geniş bir dizi özellikle donattı. İşte, belki de şimdiye kadar hiç duymadığınız, Facebook Messenger ile gerçekleştirebileceğiniz 5 farklı özellik;

1- Uber ve Lyft arabalarını çağırabilirsiniz
Taksicilerle büyük sorunlar yaşasa da son zamanlarda ülkemizde de baya popüler hale gelen Uber taksilerini Messenger üzerinden konumunuza çağırabilir ve rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.
1- Uber ve Lyft arabalarını çağırabilirsiniz Taksicilerle büyük sorunlar yaşasa da son zamanlarda ülkemizde de baya popüler hale gelen Uber taksilerini Messenger üzerinden konumunuza çağırabilir ve rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.
2- Yemek siparişi verebilirsiniz
Facebook'un ve diğer birçok şirketin yapay zekalara önem vermesi ve gerekli yatırımı yapması sayesinde botlar ön plana çıkmaya başladı. Örneğin Dominos Pizza gibi yemek firmaları bu botları kullanıyor. Siz de isterseniz pizzanızı Messenger üzerinden Dominos Pizza'nın botuyla konuşarak sipariş verebilirsiniz.
2- Yemek siparişi verebilirsiniz Facebook'un ve diğer birçok şirketin yapay zekalara önem vermesi ve gerekli yatırımı yapması sayesinde botlar ön plana çıkmaya başladı. Örneğin Dominos Pizza gibi yemek firmaları bu botları kullanıyor. Siz de isterseniz pizzanızı Messenger üzerinden Dominos Pizza'nın botuyla konuşarak sipariş verebilirsiniz.
3- Para gönderebilirsiniz
Evet yanlış duymadınız. Messenger üzerinden arkadaşınıza para gönderebilir, para alabilirsiniz. Bunun için gerekli olan şeyler; Messenger'ın en güncel sürümüne sahip olmak ve ona bir banka kartı eklemek. Bu özellik ülkemizde henüz aktif değil ancak yakında tüm dünyada aktif olacak.
3- Para gönderebilirsiniz Evet yanlış duymadınız. Messenger üzerinden arkadaşınıza para gönderebilir, para alabilirsiniz. Bunun için gerekli olan şeyler; Messenger'ın en güncel sürümüne sahip olmak ve ona bir banka kartı eklemek. Bu özellik ülkemizde henüz aktif değil ancak yakında tüm dünyada aktif olacak.
4- Harika mobil oyunlar oynayabilirsiniz
Facebook üzerinden oyun oynama zevki hiçbir zaman geçecek gibi durmuyor. Halen milyonlarca kullanıcı yüzlerce oyun içinde istedikleri oyunları oynamaya devam ediyorlar.
4- Harika mobil oyunlar oynayabilirsiniz Facebook üzerinden oyun oynama zevki hiçbir zaman geçecek gibi durmuyor. Halen milyonlarca kullanıcı yüzlerce oyun içinde istedikleri oyunları oynamaya devam ediyorlar.
5- Gizli ve şifreli sohbetler
Facebook kısa süre önce şifreli sohbetleri başlattığını duyurdu. Bazı kullanıcılar için gizlilik çok büyük önem arz ediyor. Bu gizli görüşmenin fazla reklamı yapılmaması birçok kişinin gözünden kaçmasını sağladı. Aslında son derece basit bir şekilde gizli görüşme oluşturabilirsiniz. Görüşmeyi oluşturmak için, sohbet etmeye gidin ve küçük "i" simgesine dokunun. Burada çıkan seçeneklerden “Gizli Konuşmaya Git” seçeceğini tıklayın.Bu 5 özelliğin bazıları ülkemizde henüz aktif olmasa da yakın gelecekte ülkemiz dahil neredeyse her ülkede aktif olacak...
5- Gizli ve şifreli sohbetler Facebook kısa süre önce şifreli sohbetleri başlattığını duyurdu. Bazı kullanıcılar için gizlilik çok büyük önem arz ediyor. Bu gizli görüşmenin fazla reklamı yapılmaması birçok kişinin gözünden kaçmasını sağladı. Aslında son derece basit bir şekilde gizli görüşme oluşturabilirsiniz. Görüşmeyi oluşturmak için, sohbet etmeye gidin ve küçük "i" simgesine dokunun. Burada çıkan seçeneklerden “Gizli Konuşmaya Git” seçeceğini tıklayın.Bu 5 özelliğin bazıları ülkemizde henüz aktif olmasa da yakın gelecekte ülkemiz dahil neredeyse her ülkede aktif olacak...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >