Facebook Messenger ve WhatsApp birleşimine yönelik söylentiler artıyor

WhatsApp-Messenger
WhatsApp-Messenger

Son birkaç yıldır oldukça fazla dillenen Messenger ve WhatsApp birleşmesiyle alakalı kapsam daha da genişliyor.

Yeni ekran görüntüsüyle ortaya çıkan bilgiler, Messenger ve WhatsApp entegrasyonunun yakında gerçekleşebileceğini doğruluyor.

WhatsApp'ı satın aldıktan sonra kişisel mesajlaşmada yeni bir dönem başlatan Facebook, uzun süredir bu alana yatırımlarını devam ettiriyor. Facebook ve Messenger'ın ayrılması ve ek benzer uygulamaların çıkarılmasıyla birlikte kapsam önemli oranda genişletildi. Şimdi ise hem Messenger ve WhatsApp'ın birleşebileceğine yönelik iddialar kuvvetlenmeye devam ediyor.

Messenger ve WhatsApp entegrasyonu test ediliyor.

Aslında bu iddialar yol yıllarda oldukça fazla dile geliyor. Yani çok fazla yazılıp çiziliyor. Ancak WhatsApp'a dair çeşitli sızıntıların yer aldığı WaBetaInfo'daki bir kullanıcı, paylaştığı ekran görüntüsüyle birlikte Facebook Messenger ve WhatsApp entegrasyonunun gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi. Yani aslında önümüzdeki süreçte her iki uygulama tek çatı altında birleşebilir.

Sızan ekran görüntüleri üzerinden Messenger ve WhatsApp entegrasyonun gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakılıyor.
Sızan ekran görüntüleri üzerinden Messenger ve WhatsApp entegrasyonun gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Şu anda bu tezi doğrulayan geçmiş konuşmaların yanı sıra bir ekran görüntüsü de ortaya çıkmış durumda.

Evet; kullanıcılar için pek de bir anlam ifade etmeyen bu ekran resmi, aslında Messenger ve WhatsApp'ın tek çatıda birleşmesiyle alakalı önemli bir adım olabilir.

Messenger ve WhatsApp'ın çalışma prensibi aslında birbirinden çok farklı. WhatsApp, sohbetler ve diğer bilgileri doğrudan cihazda tutuyor. İşte bu yüzden de tek cihaz üzerinden erişimle birlikte uçtan uca şifreleme teknolojisine yer veriliyor. Ancak Messenger'da özel bir veri tabanı bu bilgileri tutuyor.

Aslında bu farklılık nedeniyle işlerin tam olarak nasıl yürütüleceği bilinmiyor. Ama her şeye rağmen önümüzdeki süreçte bu tür bir adım atılacağı kesin gibi...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >