Facebook, Silikon Vadisi'nin etrafına şehir kuruyor

Facebook şehri
Facebook şehri

Geçtiğimiz günlerde 2 milyar aktif kullanıcıyla rekor kıran Facebook, çok büyük bir proje için çalışmalara başladı.

Kurucu ve CEO konumunda bulunan Mark Zuckerberg’in açıklamalarına göre dünyanın en fazla kullanılan uygulaması olarak zirvedeki yerini koruyan Facebook, Silikon Vadisi’ndeki merkezin yakınlarında bin 500 konutluk bir mini şehir kuracak.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg tarafından açıklanması projenin gerçekleşeceğine şüphe bırakmıyor. Öyle ki Facebook yönetiminin maddi - manevi önemli bir gücünün olduğunu ve açıkladığı birçok şeyi zamanında yerine getirdiğini biliyoruz.

Kurulacak şehir ile ilgili biraz ayrıntı veren Zuckerberg şunları söyledi: ‘’Silikon Vadisi’nin etrafına bin 500 konutluk bir mini şehir kurmayı planlıyoruz. Konutların yanı sıra ofis ve dükkanlar da bulunacak. Çalışanların daha rahat etmesi ve daha az harcama yapması için böyle bir hamlenin mantıklı olduğunu gördük. Evler beklendiği gibi pahalı değil yüzde 15’lik bir kısmının piyasanın altında fiyatlandırılacak.’’

Sadece çalışanlar için değil herkese satışa sunulacak konutların yapımının 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. İsminin Willow Campus (Söğüt Kampüsü) olacağı söylenen mini şehir şimdiden ilgileri üzerine çekti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >