Facebook, uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirmek için yeni yöneticiler arıyor

Facebook
Facebook

Facebook, evden çalışma sistemini daha kalıcı hale getirmeyi planladığı için uzaktan çalışma konusunda uzman olan yöneticileri arıyor.

Şirket, epey uzun vadeli bir evden çalışma planlaması konusunda personeli yönlendirecek ve sistemin doğru ilerlemesini sağlayacak yöneticileri işe almak istiyor.

Facebook çalışanlarının Temmuz 2021'e kadar evden çalışmaya devam edeceği biliniyor. CEO Mark Zuckerberg, önümüzdeki 10 yıl içinde şirket işgücünün yarısının tamamen uzaktan çalışmaya başlayacağını duyurmuştu.

Facebook, pandeminin başından bu yana 'kalıcı uzaktan çalışma' sistemi üzerinde çalışıyor ve yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket, uzun vadeli planlarını tamamen evden çalışmaya kaydırıyor. Hatta yeni açılan bir iş ilanına göre uzaktan çalışanlar için yöneticiler aranıyor.

Görev tanımında şu ifade yer alıyor:

    Facebook, uzun vadeli stratejilerimizden biri olarak uzaktan çalışmanın geleceğine yönelik düşünceli ve ölçülü bir yaklaşım benimsiyor. Bu stratejiye liderlik edecek bir direktör arıyoruz ve organizasyonumuzu tasarlama ve çalışanlarımızı büyütme şeklimize bu geçişi yapmak için ortak bir grupla çalışıyoruz.

Facebook, personeli tamamen evden çalıştırmaya yönelik adımlarını artırıyor.
Facebook, personeli tamamen evden çalıştırmaya yönelik adımlarını artırıyor.

Facebook, ABD işgücü, koronavirüs salgınının San Francisco Körfez Bölgesi'ni vurduğu Mart'tan bu yana uzaktan çalışıyor. Şirket başlangıçta çalışanları Temmuz itibariyle ofislere geri döndürmeyi planlamıştı. Ancak virüsün ülkenin birçok yerinde artması nedeniyle evden çalışma sistemi devam etti.

Business Insider'dan Rob Price, Ağustos'ta Facebook çalışanlarının Temmuz 2021'e kadar evden çalışmasına izin verildiği bildirildi. Şirket, çalışanlara evlerinde bir ofis ortamı kurabilmeleri için de 1000 dolarlık ödeme yapacağını söyledi.

CEO Mark Zuckerberg, bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, şirketin küresel işgücünün yarısının (Mart itibariyle 48.000'den fazla çalışana ulaştı) önümüzdeki 10 yıl içinde evden çalışmasını beklediğini söyledi. Yani aslında on binlerce kişi bundan böyle tamamen evden çalışacak.

Bununla birlikte The New York Times'tan Kate Conger'e göre Ocak'tan itibaren Bay Area'danayrılmayı ve evden çalışmayı seçen personeller, yaşadıkları yere göre ücretlerinin farklılaştığını da görecekler. Facebook, ofis işlerinin geleceğini düşünen birkaç teknoloji şirketi arasında yer alıyor. Twitter ve VMware, çalışanları istedikleri takdirde tamamen evden çalışabileceklerini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >