Facebook'tan çocuklar için güvenli mesajlaşma uygulaması: Messenger Kids

Facebook Messenger.
Facebook Messenger.

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, popüler mesajlaşma uygulaması Messenger'ı çocuklara uyarlıyor. Çocuklar için geliştirilmiş özel sürüm Messenger Kids Facebook tarafından duyuruldu.

Sosyal medya uygulamalarına ya da ağlarına bağlanırken "hükümler-koşullar" bölümünde "13 yaş ve üzeri için uygundur" ibaresini görmeye alıştığımız söylenebilir. Sosyal medyanın en büyük parçası olan Facebook, bunu bir uygulama özelinde değiştirmeye kararlı. Bu kararlılık sonrası, Facebook hesabı olmasa bile 13 yaşından küçük çocuklar, ebeveynlerinin tam kontrolü altında olabilecekleri bir mesajlaşma uygulamasına sahip olacak: Messenger Kids!

Tamamen çocuklar düşünülerek geliştirilen yeni nesil mesajlaşma uygulaması, Facebook'un gençler ve çocuklar arasında oldukça popüler bir hale gelmiş olan Snapchat'e karşı attığı adımlardan biri olarak nitelendirilebilir. Snapchat'in değişiklik ve yeniliklerini kendi uygulamalarına adapte etmekten asla geri durmayan Facebook, bu yeni hamlesiyle rakibinin önüne "çocuklar bariyeri"ni çıkarmak istiyor. Bu uygulamada, Snapchat'in ünlü ekran filtrelerine ulaşmak da mümkün olacak. Özellikle yüz boyaları içeren filtreler sayesinde çocukların gönlünü alacak gibi görünen Facebook, ciddi bir geliştirici ekibiyle birlikte oluşturduğu ağa çok güveniyor.

Uygulamada çocuklar, yüzde yüz ebeveyn kontrolü altında olacak

Messenger Kids, bahsedilen tüm özelliklerin dışında çocuklarının çevimiçi ortamlar üzerinde zorbalık, müstehcenlik gibi rahatsız edici içerikle karşılaşmamasını isteyen ebeveynler için en net yardımcıya dönüşebilecek. Messenger Kids ayrıca herhangi bir reklam yahut uygulama içi satın alma seçeneğine de sahip olmayacak. Test aşamasında olan Messenger Kids, son düzenlemelerin sonrasında Android ve iOS platformları için indirilmeye açık olacak...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >