Fahire Kara'nın zor seçimi: Ya kendi ölecek ya kocası!

Fahire Kara
Fahire Kara

Müge Anlı'ya damga vuran Fahire Kara olayında şok gelişme! Ya kendisi taşlanacak ya kocası asılacak...

1990 yılındaki hac felaketinde ağır yaralanan ve Yemenli bir çöpçünün Suudi Arabistan'da alıkoyduğu Fahire Kara için 27 yıl sonra Türkiye'ye dönme umudu doğdu. Ancak Suudi yasalarına göre bunun için, 3 çocuk sahibi olduğu Yemenli kocasının kendisine tecavüz ettiğini söylemesi gerekiyor. Aksi takdirde kendisi zina suçundan taşlanarak öldürülecek.


Müge Anlı'dan flaş gelişme: Fahire Kara'nın izi bulundu!

İzdihamda yaralandı

                                    
                                    Batmanlı 12 çocuk annesi Fahire Kara (74) 1990 yılında hac ibadetini gerçekleştirmek için kocası Abdullah ile birlikte kutsal topraklara gitti. Kara çifti, 450'si Türk 1426 kişinin can verdiği izdiham sırasında yaralandı. Abdullah Kara eşini o kalabalıkta buldu; ancak ağır yaralıydı. Ambulansla hastaneye kaldırılan eşini günlerce aradı; ancak bulamadı. Sonunda öldüğünü düşünerek Batman'a döndü.
İzdihamda yaralandı Batmanlı 12 çocuk annesi Fahire Kara (74) 1990 yılında hac ibadetini gerçekleştirmek için kocası Abdullah ile birlikte kutsal topraklara gitti. Kara çifti, 450'si Türk 1426 kişinin can verdiği izdiham sırasında yaralandı. Abdullah Kara eşini o kalabalıkta buldu; ancak ağır yaralıydı. Ambulansla hastaneye kaldırılan eşini günlerce aradı; ancak bulamadı. Sonunda öldüğünü düşünerek Batman'a döndü.
Müge Anlı'nın programında aylarca arandı 
Yıllar sonra hacca giden bir kadının anlattıklarından yola çıkarak annelerinin yaşadığını düşünen çocuklar olayı Müge Anlı'ya taşıdı. Aylarca Fahire Kara'nın sırrı çözülmeye çalışıldı. Programa yüzlerce ihbar geldi. Fahire'nin Yemenli çöp toplayan bir adam tarafından yaralı halde kaçırıldığı iddiası, Kara ailesinde şok etkisi yarattı. İddialara göre Suudi yetkililer izdiham sırasında çevredeki herkesten yardım isteyince Yemenli, Fahire'yi kurtarma bahanesiyle kaçırmış ve yıllarca Medine'deki evinde alıkoymuştur.
Müge Anlı'nın programında aylarca arandı Yıllar sonra hacca giden bir kadının anlattıklarından yola çıkarak annelerinin yaşadığını düşünen çocuklar olayı Müge Anlı'ya taşıdı. Aylarca Fahire Kara'nın sırrı çözülmeye çalışıldı. Programa yüzlerce ihbar geldi. Fahire'nin Yemenli çöp toplayan bir adam tarafından yaralı halde kaçırıldığı iddiası, Kara ailesinde şok etkisi yarattı. İddialara göre Suudi yetkililer izdiham sırasında çevredeki herkesten yardım isteyince Yemenli, Fahire'yi kurtarma bahanesiyle kaçırmış ve yıllarca Medine'deki evinde alıkoymuştur.
Arabistan haberle çalkalandı
Suudi Arabistan'dan Anlı'nın programına bağlanan bir kişi, ülkenin bu haberle çalkalandığını söyledi. 
Fahire Kara'nın iki oğlu ve kızının olduğunu da belirten izleyici, oğlunun devlet görevinde bulunduğunu ve oradaki insanların çekindiği biri olduğunu, kızının ise bir Türk ile evlendiğini ve o kişinin Urfalı Davut olduğunu aktardı. 
Ayrıca Fahire Kara'nın ailesinin onu aradığından haberi olduğu, Yemenli'nin 85 yaşında olduğu ise diğer bilgiler arasında yer alıyor.
Arabistan haberle çalkalandı Suudi Arabistan'dan Anlı'nın programına bağlanan bir kişi, ülkenin bu haberle çalkalandığını söyledi. Fahire Kara'nın iki oğlu ve kızının olduğunu da belirten izleyici, oğlunun devlet görevinde bulunduğunu ve oradaki insanların çekindiği biri olduğunu, kızının ise bir Türk ile evlendiğini ve o kişinin Urfalı Davut olduğunu aktardı. Ayrıca Fahire Kara'nın ailesinin onu aradığından haberi olduğu, Yemenli'nin 85 yaşında olduğu ise diğer bilgiler arasında yer alıyor.
Kara'nın 2 seçeneği var!
Fahire Kara'nın Suudi Arabistan Ceza Yasaları'na göre 2 seçeceği var.  Ceza Yasası'nın 22'nci maddesine göre; Suudi Arabistan sınırları içinde zina yapan kişi taşlanarak öldürülmekle cezalandırılıyor. Birini kaçırıp tecavüz ederek ondan çocuk sahibi olanlar ise, halkın önünde idam ediliyor. 

Fahire'nin önünde şimdi iki seçenek var:
1- Yemenli adamın kendisini kaçırdığını ve zorla alıkoyup tecavüz ederek 3 çocuk sahibi olduğunu açıklaması durumunda burada doğurduğu çocuklarının babası olan adam tüm halkın gözü önünde asılacak.

2- Evli olmasına rağmen bunca yıl 85 yaşındaki bu adamla karı-koca hayatı yaşadığını itiraf etmesi durumunda ise, bu kez kendisi zina suçundan taşlanarak öldürülecek.
Kara'nın 2 seçeneği var! Fahire Kara'nın Suudi Arabistan Ceza Yasaları'na göre 2 seçeceği var. Ceza Yasası'nın 22'nci maddesine göre; Suudi Arabistan sınırları içinde zina yapan kişi taşlanarak öldürülmekle cezalandırılıyor. Birini kaçırıp tecavüz ederek ondan çocuk sahibi olanlar ise, halkın önünde idam ediliyor. Fahire'nin önünde şimdi iki seçenek var: 1- Yemenli adamın kendisini kaçırdığını ve zorla alıkoyup tecavüz ederek 3 çocuk sahibi olduğunu açıklaması durumunda burada doğurduğu çocuklarının babası olan adam tüm halkın gözü önünde asılacak. 2- Evli olmasına rağmen bunca yıl 85 yaşındaki bu adamla karı-koca hayatı yaşadığını itiraf etmesi durumunda ise, bu kez kendisi zina suçundan taşlanarak öldürülecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >