Fahriye Evcen'in kırılmaz denilen rekorunu Tuba Büyüküstün kırdı

Tuba Büyüküstün - Fahriye Evcen
Tuba Büyüküstün - Fahriye Evcen

Tuba Büyüküstün, IMDb’nin global listesinde ilk 1000 oyuncu arasına girerek, geçtiğimiz haftalarda Fahriye Evcen’in ulaştığı zirveyi aştı.

Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün, tüm dünyada 10 milyondan fazla oyuncunun yer aldığı IMDb sıralamasında 978. sıraya ulaşarak, 2017’nin başından bu yana Türk oyuncuların gördüğü en iyi sırayı elde etti. Büyüküstün bu sonuçla Fahriye Evcen'in ulaştığı zirveyi de aşmış oldu.

Dünya üzerinde 10 milyondan fazla televizyon ve sinema oyuncusunun yer aldığı veri tabanında ilk 10 bin ismin içerisinde yer almak büyük bir prestij göstergesi kabul ediliyor.

Bu hafta global listede 978. olan ve Türk oyuncular arasında birinciliği göğüsleyen Tuba Büyüküstün’ün IMDb “ortalama sırası” 10 binlerde. Büyüküstün, Socipol puanlamasında ise 54. sırada yer alıyor.

Fahriye Evcen ve Tuba Büyüküstün
Fahriye Evcen ve Tuba Büyüküstün

Tuba Büyüküstün kimdir?

Tuba Büyüküstün
Tuba Büyüküstün

Gerçek ismi ile Hatice Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Ailesi Erzurum kökenlidir. İstanbul Özel Doğuş Okulları'nda ortaöğrenimi tamamlayan Büyüküstün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünü kazandı. Bir yandan üniversite öğrenimine devam ederken bir yandan da reklam filmlerinde rol alarak oyunculuk dünyasına adımını atan Büyüküstün, yönetmen Tomris Giritlioğlu sayesinde profesyonel kariyerine başladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >