Faşist Mussolini'nin torunu Avrupa seçimlerinde aşırı sağın adayı

Caio Giulio Cesare Mussolini

İtalyan faşist diktatör Mussolini'nin torununun oğlu olan Cesare Mussolini, önümüzdeki ay yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri partisinden aday oldu.

İtalyan faşist diktatör Benito Mussolini'nin torununun oğlu olan Caio Giulio Cesare Mussolini, gelecek ay yapılacak olan Avrupa Parlamentosu(AP) seçimlerinde aşırı sağcı görüşleriyle bilinen İtalya'nın Kardeşleri partisinden katılacak.

"Soyadımla değil, yaptıklarım ve yapacaklarımla yargılanmak istiyorum"

İtalya'nın Kardeşleri lideri Giorgia Meloni, adaylığını açıkladığı Mussolini'nin savunma sektöründe çalıştığını ve bir "vatansever" olduğunu vurguladı.

 İtalya'da faşist hareketin lideri Benito Mussolini
İtalya'da faşist hareketin lideri Benito Mussolini

"Zor bir soyadına sahip olduğunu" söyleyen Caio Mussolini, "Ben faşist değilim. Bence faşizm dedemle birlikte öldü. Soyadımla değil, yaptıklarım ve yapacaklarımla yargılanmak istiyorum" diyor. Ancak seçim afişleri ve sosyal medya kampanyaları, bu soyadından "faydalanmak" istediği izlenimini doğuruyor.

 Mussolini'nin adaylığı, Roma'da faşist mimarinin en meşhur örneklerinden 'Kare Kolezyum' (İtalyan Medeniyeti Sarayı) önünde çekilen bir video ile duyuruldu.
Mussolini'nin adaylığı, Roma'da faşist mimarinin en meşhur örneklerinden 'Kare Kolezyum' (İtalyan Medeniyeti Sarayı) önünde çekilen bir video ile duyuruldu.
  • Benito Mussolini'nin oğullarından Vittorio Mussolini'nin torunu olan Caio Giulio Cesare Mussolini, dedesinin 1946'da kaçtığı Arjantin'de dünyaya geldi.
  • 50 yaşındaki Caio Mussolini, İtalyan donanmasında görev aldı ve ülkenin en büyük savunma şirketi Finmeccanica'da yöneticilik yaptı. Mussolini'nin 12 yıldır Abu Dabi'de yaşadığı belirtiliyor.

'Büyük dedeye rağmen değil, onun sayesinde'

Mussolini ailesinden 3. torunun da politikaya girmesi gerek İtalyan basınında gerekse uluslararası medyada ses getirdi. Haber ve yorumlarda, Caio Mussolini'nin adaylığının "büyük dedesine rağmen değil, onun sayesinde" olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Caio Giulio Cesare Mussolini
Caio Giulio Cesare Mussolini

Haberlerde, İtalyan siyaset dünyasının merkezindeki isimlerin de yakın geçmişte Mussolini ve faşist döneme övgülerde bulunduğu da hatırlatılıyor.

Aralarında eski Başbakan Silvio Berlusconi ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani'nin de bulunduğu bu isimler, faşist rejimi özellikle "altyapı çalışmaları" nedeniyle zaman zaman övüyor.

Bu yaklaşım, İtalyan siyaset literatüründe "Mussolini iyi şeyler de yaptı" şeklinde bir "vecizeye" dönüşmüş durumda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >