Fatih Nurullah takma adını kullanan sahte din adamı çocuk istismarından tutuklandı

Fatih Nurullah
Fatih Nurullah

İstanbul'da bir tarikatın sözde lideri olarak bilinen 58 yaşındaki Eyüp Fatih Şağban, 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Şağban'ın Sakarya'da kendisine ait olan yazlığında, anne ve babasıyla birlikte kalan 12 yaşındaki kız çocuğunu defalarca taciz ettiği belirlendi. Tacizi kızından öğrenen baba şikayetçi oldu ve jandarmayla birlikte Şağban'ın kaldığı eve gitti. Sahte din adamı Şağban'ın müritlerin saldırısına uğrayan babayı jandarma ekipleri linçten güçlükle kurtardı.

Fatih Nurullah takma adlı sahte din adamı Eyüp Fatih Şağban (58), sözde tarikatındaki bir müridinin 12 yaşındaki kızını istismar ettiği iddiasıyla tutuklandı.

İstismara uğrayan çocuk yaşadıklarını Sakarya Üniversitesi’ndeki Çocuk İzlem Merkezi’nde görevli pedagoglara anlattı. Çocuk, Şağban’a çay götürdüğü sırada ve baş başa kaldıkları başka zamanlarda kendisini taciz ettiğini anlattı.

İstismar suçundan tutuklandı

İddiasına göre tacizler uyuduğu sırada da oluyordu ancak korktuğu için bunları bugüne kadar anlatamamıştı. Eyüp Fatih Şağban önceki gün 'çocuğa yönelik cinsel istismar' suçundan tutuklandı.

Ses kayıtları internete düştü

Şağban'ın mağdur çocuğun babası ile arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin kaydı da sosyal medyada yayıldı. Taciz ettiği çocuğun babasına sapkınlıklarını itiraf eden ve olayının üstünün kapatılmasını isteyen Şağban, rezilliğin ortaya çıkmaması için de babayı ikna etmeye çalışıyor. Şağban'ın olayın ortaya çıkması halinde imkanı bulsa yurt dışına kaçacağını yoksa intihar edeceğini söylediği duyuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >