'Fatih' sondaj gemisinin 5 özelliği

Fatih sondaj gemisi ilk derin deniz sondaj faaliyetine Akdeniz'de başladı.
Fatih sondaj gemisi ilk derin deniz sondaj faaliyetine Akdeniz'de başladı.

Barbaros Hayreddin Paşa gemisiyle sismik araştırmaların yapılıp, konu uzmanlar tarafından analiz edildikten sonra Türkiye’nin ilk yerli sondaj gemisi Fatih ilk sondajına Akdeniz sularında resmen başladı. 5 maddede Fatih sondaj gemisinin bilmemiz gereken özellikleri.

Türkiye, yerli sondaj gemisiyle ilk derin deniz sondaj faaliyetlerine resmen başladı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) sondaj gemisi Fatih, ilk sondajı Antalya açıklarındaki Alanya-1 kuyusunda gerçekleştirecek. 229 metre boyundaki gemide 210 personel çalışıyor.

İşte 'Fatih'in tüm özellikleri...

229 metre boyunda
229 metre boyunda olan Fatih, 12 bin 200 metre derinlikte çok yüksek basınç altında deniz sondajı yapabilme becerisine sahip ve aktif konumlanma teknolojisiyle donatıldı. Fatih Sondaj Gemisi'nde, yerli-yabancı uzmanlar görev alırken, Fatih Türk savaş gemilerinin koruması altında faaliyet gösterecek.
229 metre boyunda 229 metre boyunda olan Fatih, 12 bin 200 metre derinlikte çok yüksek basınç altında deniz sondajı yapabilme becerisine sahip ve aktif konumlanma teknolojisiyle donatıldı. Fatih Sondaj Gemisi'nde, yerli-yabancı uzmanlar görev alırken, Fatih Türk savaş gemilerinin koruması altında faaliyet gösterecek.
6'ncı nesil sondaj gemisi: Fatih
6'ncı nesil sondaj gemisi Fatih'te iki kulede de sondaj yapabilecek ekipmanlar yer alıyor.
6'ncı nesil sondaj gemisi: Fatih 6'ncı nesil sondaj gemisi Fatih'te iki kulede de sondaj yapabilecek ekipmanlar yer alıyor.
Eş zamanlı sondaj yapabiliyor
Fatih Sondaj Gemisi, çift kuleli tasarımı sayesinde eş zamanlı 2 sondaj operasyonunu daha hızlı ve ekonomik sürdürebilmekte, deniz tabanını gözetleyebilen ve gerektiğinde hidrotermik operasyonlar yapabilen uzaktan kumanda edilebilir iki su altı robotik denizaltı aracı bünyesinde bulunduruyor.
Eş zamanlı sondaj yapabiliyor Fatih Sondaj Gemisi, çift kuleli tasarımı sayesinde eş zamanlı 2 sondaj operasyonunu daha hızlı ve ekonomik sürdürebilmekte, deniz tabanını gözetleyebilen ve gerektiğinde hidrotermik operasyonlar yapabilen uzaktan kumanda edilebilir iki su altı robotik denizaltı aracı bünyesinde bulunduruyor.
Daha hızlı sondaj
Fatih, 4 lojistik vinç ve 6 operasyon vinciyle daha hızlı sondaj operasyonu yürütebiliyor.
Daha hızlı sondaj Fatih, 4 lojistik vinç ve 6 operasyon vinciyle daha hızlı sondaj operasyonu yürütebiliyor.
210 personel çalışıyor
Gemide 2 helikopter ve 3 destek gemisi ile toplamda 210 personelin en hızlı şekilde transferinin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlanıyor.
210 personel çalışıyor Gemide 2 helikopter ve 3 destek gemisi ile toplamda 210 personelin en hızlı şekilde transferinin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlanıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >