Fatih Sultan Mehmet'in tablosu nerede sergilenecek?

İBB'nin satın aldığı Fatih Sultan Mehmet tablosu
İBB'nin satın aldığı Fatih Sultan Mehmet tablosu

Fatih Sultan Mehmet'in portresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Londra'daki açık artırmadan satın alındı. İtalyan ressam Gentile Bellini'nin tuvale yansıttığı resim Fatih'in yaşadığı dönemde yapılmış üç portreden biri olarak biliniyor. Bu önemli eserin nerede sergileneceği ise merak konusu olmuştu. İBB'nin eseri bir süre Saraçhane'deki binada sergileyeceği ardından da yeni yapılacak müzeye konulacağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Londra’daki açık artırmada satın aldığı Fatih Sultan Mehmet tablosunun önce Saraçhane'deki binada, sonra ise yeni yapılacak bir müzede sergileneceği açıklandı.

Fatih'in yaşadığı dönemde yapılmış üç tablodan biri

Fatih'in yaşadığı dönemde yapılmış üç tablosundan biri olan ''2. Mehmet, mevki sahibi genç ile birlikte'' adlı tablo İtalyan ressam tarafından resmedildi. Tablo, "İslam ve Hint Sanatı" koleksiyonu kapsamında Londra'da satışa çıkarıldı. İBB, telefon bağlantısı şeklinde açık artırmaya katıldı. Satışın ardından büyük hükümdarın tablosunun sergileneceği yer merak uyandırdı.

İlk etapta Saraçhane'de sergilenecek

  • 226 eserin açık artırmaya çıkarıldığı müzayedenin gözde parçalarından olan Sultan Mehmet'in portresi, büyük rekabete neden oldu. İBB'den yapılan açıklamada, tablonun ilk etapta İstanbulluların görebilmesi amacıyla Saraçhane'deki başkanlık binasında halka açılacağını bildirildi. Eserin birkaç gün içinde İstanbul'a ulaşacağı bilgisini paylaşan İBB, tablonun uzun vadede nerede sergileneceğine ise daha sonra karar verileceğini kaydetti.

Kaynak: Kübra Par/HABERTÜRK

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >