FBI, Biden'ın Rehoboth Beach'teki evinde arama yapıyor

Arşiv
Arşiv

FBI (Federal Soruşturma Bürosu), ABD Başkanı Joe Biden'ın gizli belgeler bulundurmasına ilişkin soruşturma kapsamında Biden'ın Delaware eyaletindeki Rehoboth Beach'te bulunan evinde arama başlattı.

FBI, Çarşamba günü ABD Başkanı Joe Biden'ın gizli belgeleri bulundurmasına ilişkin özel soruşturma kapsamında Biden'ın Delaware, Rehoboth Beach'teki evinde arama başlattı.

  • Biden'ın kişisel avukatı Bob Bauer, "Bugün, Başkan'ın tam desteği ve işbirliğiyle Adalet Bakanlığı, Rehoboth Delaware'deki evinde planlı bir arama yürütüyor." dedi.
  • Bauer yaptığı açıklamada,

    "Adalet Bakanlığı'nın standart prosedürleri uyarınca, operasyonel güvenlik ve bütünlük adına, bu işi kamuoyuna önceden bildirimde bulunmaksızın yapmaya çalıştı ve biz de işbirliği yapmayı kabul ettik. Bugünkü araştırmanın sonunda daha fazla bilgiye sahip olacağız" dedi.

Daha önce de arama yapıldı

Son olarak 22 Ocak'ta Başkan Biden'ın evinde 13 saat süren bir arama gerçekleştirilmiş ve 6 gizli belge bulunmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde, konutunda ve kişisel ofisinde çıkan "gizli belgelerle" ilgili, "Hiçbir pişmanlığım yok. Avukatlarımın bana söylediklerini yapıyorum" demişti.

Biden, "bir avuç belgenin yanlış yerde bulunduğunu" söyleyerek, söz konusu belgeleri derhal Ulusal Arşivlere ve Adalet Bakanlığına teslim ettiklerini kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >