FETÖ elebaşının köyünden bakın kimlere oy çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen

Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen'in doğum yeri olan Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Şehit Burak Karakoç Mahallesi'nde seçmenlerin çoğunluğu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnceye oy verdi. Köy sakinleri milletvekilleri genel seçiminde ise oylarının çoğunluğunu İYİ Parti'ye verdi.

FETÖ elebaşı Gülen'in 1941'de doğduğu Erzurum'a 25 kilometre uzaklıktaki Pasinler ilçesine bağlı Şehit Burak Karakoç Mahallesi'nde seçmenler, Şehit Burak Karakoç İlkokulu'nda sandık başına gitti.

Muharrem İnce 66 oy alarak sandıktan birinci çıktı

192 seçmenden 176'sı oy kullandı. 1072 No'lu sandıktan cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce'ye 66, Recep Tayyip Erdoğan'a 60, Meral Akşener'e 35, Temel Karamollaoğlu'na 6 oy çıktı. 8 kişi, cumhurbaşkanı için oy kullanmazken, 1 kişinin oyu ise geçersiz sayıldı.

FETÖ'nün doğduğu köyde bulunan seçmenler, milletvekili genel seçiminde ise en yüksek oyu 55 ile İYİ Parti'ye verdi. Seçmenlerden 43'ü AK Parti, 26'sı CHP, 20'si MHP, 14'ü SP, 5'i HDP, 1'i HÜDA PAR'dan yana oyunu kullandı. 'Cumhur ittifakı'na 5, 'millet ittifakı'na 2 oy kullanan seçmenlerden 4'ü ise milletvekili seçmen kağıdını boş bıraktı. Milletvekili seçiminde 1 kişinin oyu ise geçersiz olarak sayıldı.

FETÖ'nün doğduğu köyün bugünkü hali
FETÖ'nün doğduğu köyün bugünkü hali

Mahalle sakinleri FETÖ'den rahatsız

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası örgütün Pensilvanya'da yaşayan elebaşı Fethullah Gülen'e tepkiler memleketi Erzurum'da artmıştı. Pasinler ilçesine bağlı 35 haneli, 256 nüfuslu Korucuk Mahallesi'nin sakinleri, teröristbaşı ile birlikte anılmak istemediklerini söylemişti. Bu nedenle mahalleye, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, 9 Eylül 2016'da Suriye'nin el- Rai bölgesinin güneyindeki Tell el Hava köyü yakınlarında terör örgütü DEAŞ mensuplarının roketli saldırısında şehit olan Uzman Er Burak Karakoç'un adı verilmişti.


Kaynak: internethaber.com

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >