Zaman'ın firari eski genel yayın yönetmeni ABD'de Uber şoförü

Arşiv
Arşiv

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman’ın son genel yayın yönetmeni olan ve firari olarak ABD’de bulunan Abdülhamit Bilici, Akşam gazetesinin Washington Temsilcisi Yavuz Atalay’ın çağırdığı Uber Taksi’nin şoförü olarak ortaya çıktı.

İddialara göre FETÖ yayın organı Zaman'ın eski yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici, Uber şoförü olarak Akşam gazetesinin Washington Temsilcisi Yavuz Atalay'ın karşısına çıktı.

Kendisini çağıran yolcunun ismini sistem üzerinden gören ve mesaj atan Abdülhamit Bilici, başka bir taksi çağırmasını istedi. Bilici’ye, “Neden olduğunuz yerde bekliyorsunuz? Neden gelmiyorsunuz” şeklinde mesaj atan Atalay’a, Bilici, “Bu aracı sistem üzerinden iptal edin ve başka araç çağırın” cevabını verdi.

Uber ile iletişime geçen Atalay, Bilici’yi şikâyet etti.

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman’ın son genel yayın yönetmeni olan ve firari Abdülhamit Bilici
FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman’ın son genel yayın yönetmeni olan ve firari Abdülhamit Bilici

Türk yolcu kabul etmiyor

Bilici’nin Uber profilinde, 1 yıldır Uber şoförlüğü yaptığı yazıyor. Bilici’nin kendisini tanımladığı bölümde de, “Arkadaş canlısı, dinlemeye hazır ve öğrenmeyi seven” ifadeleri yazıyor. Kimi FETÖ üyeleri ABD’de zengin bir hayat sürerken kimileri de taksi şoförlüğü gibi işlerde çalışıyor. Atalay'ın çağrısına gitmeyen Bilici'nin, Türk ismi taşıyan yolcuların çağrılarına cevap vermediği ortaya çıkmış oldu.

ABD'deki FETÖ'cüler

Soner Tarım

FETÖ'nün ABD'nin Teksas eyaletindeki en büyük okul ağlarından birinde yıllarca üst düzey yöneticilik yapan Soner Tarım, sözleşmeli okullar konusunda örgütün ileri gelen figürlerinden biri olarak öne çıkıyor.

FETÖ'cü Soner Tarım
FETÖ'cü Soner Tarım

FETÖ’nün sözleşmeli okul konusunda en yaygın ağının bulunduğu Teksas’ta kısa bir süre önce yeni bir okul açma çalışmalarına başlayan Tarım'ın bu girişimi reddedildi. Harmony Halk Okulları yerine, yeni bir ağ olduğu belirtilen Royal Halk Okulları (Royal Public Schools) adıyla haziranda yapılan başvuruyu Teksas Eyaleti Eğitim Kurulu oy birliği ile geri çevirdi.

Bilal Ekşili

FETÖ'nün ABD Kongresi ile ilişkilerini yürüten lobici ekipte öne çıkan isimlerin başında Bilal Ekşili geliyor.

Adını taşıyan şahsi internet sayfasında 2007'de Indiana'daki Niagara Vakfını kurduğunu belirte Ekşili'nin sitede ayrıca eski ABD Başkanı Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton da dahil, Kongre üyeleri ve siyasi figürlerle çekilmiş fotoğraflarını paylaştığı görülüyor.

Sosyal medya hesabı Twitter'ı aktif kullanan Ekşili'nin özellikle Türkiye aleyhine olumsuz haber ve diğer FETÖ mensuplarının yazdıklarını paylaşması dikkati çekiyor.

Şerif Ali Tekalan

Türkiye'den ilk firar eden FETÖ'nün tepe yöneticilerinden eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, Teksas eyaletindeki FETÖ okulu North Amerikan Üniversitesi Rektörü olarak görev yapıyor.

Şerif Ali Tekalan'ın, FETÖ örgüt yapılanmasının en tepesindeki isimlerden biri olduğu ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'den sonra örgütün başına geçebilecek kişilerden biri olarak görüldüğü kaydediliyor.

FETÖ'cü Şerif Ali Tekalan
FETÖ'cü Şerif Ali Tekalan

Fatih Üniversitesinin 2010'da rektörü olan Tekalan'ın, örgütün üniversitesi 2016'da kapatılınca önce Avrupa'ya ardından da ABD'ye kaçtığı biliniyor.

Türkiye'deki birçok FETÖ davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Tekalan, "FETÖ çatı davası", "KPSS sorularının sızdırılması" ve "Futbolda şikede kumpas" gibi davalarda onlarca yıllık hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünce gri kategoride "aranan teröristler" listesinde yer alan Tekalan için 300 bin liraya kadar ödül konduğu belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >