FETÖ'cü hainlerin davası başladı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere yönelik dava bugün başlıyor. 486 sanık mahkemeye getirildi.

15 Temmuz darbe girişimine yönelik en önemli davalardan biri olarak görülen ve komuta merkezi olarak kullanılan AkıncıHava Üssü'ndeki eylemlerine ilişkin olarak siviller dahil çoğu asker 486 sanığın yargılandığı duruşma başladı.

Sincan'da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ve 29 Ağustos'a kadar sürmesi planlanan dava nedeniyle Sincan Cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Sincan'da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ve 29 Ağustos'a kadar sürmesi planlanan dava nedeniyle Sincan Cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Sivil imamlar ilk kez hakim karşısında

Bir numaralı sanık olarak firari Fethullah Gülen, iki numaralı sanık olarak kaçak durumdaki sivil imamlardan Adil Öksüz, üç numaralı sanık olarak sivil imamlardan Kemal Batmaz'ın yargılandığı davada sanıklar cezaevine kelepçeli, tek sıra halinde darbe girişiminde ölenlerin yakınlarının yanından geçirilerek getirildi.

Darbe kalkışmasının en önemli sivil imamlarından olan FETÖ'cü vatan haini Kemal Batmaz duruşmaya böyle getirildi.
Darbe kalkışmasının en önemli sivil imamlarından olan FETÖ'cü vatan haini Kemal Batmaz duruşmaya böyle getirildi.

Darbe girişimi sonrası Akıncı Üssü'nde yakalanan siviller Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek, Harun Biniş ilk kez, Genelkurmay davasında da yargılanan darbe girişiminin bir numaralı sanığı olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve bazı askerler ise ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

Sanıklardan 461'inin tutuklu bulunduğu davada, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 18 kişi ise tutuksuz yargılanacak. Aralarında Gülen ve Öksüz'ün de bulunduğu yedi firari sanık hakkında ise yakalama kararları bulunuyor.

Duruşmaları AK Parti'nin yanı sıra CHP'den de milletvekilleri müşteki olarak takip edecek.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile darbe girişimi sırasında "hürriyetinden yoksun kılınan" Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar gibi 23, yaralanan 222, maktul yakını 77 kişi ile bazı milletvekillerinin de arasında bulunduğu diğer 20 kişi müşteki gösterildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede "FETÖ" elebaşı Gülen ile iki numaralı şüpheli Öksüz'ün de arasında bulunduğu kimi sanıkların "Anayasayı ihlal, Cumhurbaşkanına suikast, yasama organını ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütü yönetmek, askeri komutanlıkların gaspı, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, kamu malına zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, ibadethanelere zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmaları istenmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >