FIFA 19’un yeni özellikleri video serisiyle duyuruldu!

​FIFA 19’un yeni özellikleri video serisiyle duyuruldu!
​FIFA 19’un yeni özellikleri video serisiyle duyuruldu!

EA Sports’un eylül ayında kullanıcılarıyla buluşturacağı FIFA 19 için yeni detaylar gelmeye devam ediyor. EA Sports, oyuna yeni eklenen özellikleri birer video ile duyurdu. Active Touch, Dynamic Tactics ve Timed Finishing özellikleri tek tek anlatan videoları sosyal medya hesaplarından paylaştı…

28 Eylül’de tüm kullanıcılar için ‘oynanabilir’ durumda olacak FIFA 19 için yapım şirketi EA Sports, 3 farklı ve yeni özelliği duyurdu. Active Touch, Dynamic Tactics ve Timed Finishing olarak isimlendirilen bu özelliklerin oynanışa önemli seviyede fayda sağlaması bekleniyor. Son 3 yıl içerisinde piyasaya çıkarılan FIFA oyunlarında oynanışa büyük katkı sağlamayı ve özellikle Frostbite oyun sistemiyle rakibi PES’le arasındaki farkı açmayı başaran EA Sports, çalışmalarını bambaşka boyutlara taşımayı da başardı. FIFA’nın farklı oynanış yaklaşımlarıyla duyurduğu özellikler şu şekilde sıralanabilir:

FIFA 19, özellikle 'skill' konusunda büyük performans vadediyor.
FIFA 19, özellikle 'skill' konusunda büyük performans vadediyor.

Active Touch

Topa sahip olma ve topla ilk buluşulduğu anı düzenlemek üzerine kurgulanan Active Touch özelliğiyle çalım yapmak daha kolay olacak. Henüz topa sahip olunduğu anda çalım atmayı kolaylaştıracak olan ‘Active Touch’ özelliği oyuncu yeteneklerine göre topun nasıl ve hangi yöne doğru kontrol edileceğini belirliyor. Gol pozisyonları ve boş alan oluşturma çabalarında da fayda sağlayabilecek özellik, üç özellik arasında ‘en etkili’ özellik olarak tanımlanabilir.

Dynamic Tactics

FIFA serilerinin sürekli olarak eleştirilen ve belki de en çok ihtiyaç duyduğu özellik olarak yorumlanabilecek olan Dynamic Tactics, oyun içinde ciddi bir yenilik vadediyor. Oyuncular, Dynamic Tactics ile ofansif ya da defansif noktada nasıl bir strateji izleneceğini belirleyebiliyor ve atak-savunma dengesi kusursuz biçimde sağlanabiliyor. Dynamic Tactics ile ayrıca, farklı taktikler aynı anda aktif kılınabiliyor. Örneğin hücum anında 4-2-4 oynanırken savunmaya geçildiğinde 5-4-1’e geçiş, bu özellikle kolay biçimde yapılabilecek.

Ronaldo'nun Juventus'a transferi, oyunun afiş ve tanıtım videolarını da etkiledi.
Ronaldo'nun Juventus'a transferi, oyunun afiş ve tanıtım videolarını da etkiledi.

Timed Finishing

Son vuruşa konsantre olan yeni özellik ile doğru zamanda şut tuşuna dokunmak kritik önem kazanmış. Eğer ekranda gözüken barda yeşil alanda tuşa basmazsanız, golü büyük ihtimalle kaçırılmış olacak. Buna karşın zor pozisyonlarda yeşili tutturursanız gol atma ihtimaliniz fazlasıyla yükselecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >