'Filistin'e Umut Ol' kampanyası başlatıldı

Filistin
Filistin

İşgalci İsrail zulmü altında zor günler geçiren Filistinliler için yardım kampanyası başlatıldı. 'Filistin'e Umut Ol' adı altında düzenlenen kampanyanın tanıtımında Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ konuştu.

İşgalci İsrail'in saldırıları sonucunda zor günler geçiren Filistinliler için 'Filistin'e Umut Ol' kampanyası başlatıldı. Kampanyanın tanıtımda konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, ilk andan itibaren yardım için harekete geçtiklerini dile getirerek: "Yaralı Filistinlilerin Türkiye'de tedavisi için hazırlıklarımızı yaptık ve bölgeye uçak göndermek istedik. İsrail ve Mısır henüz iniş izni vermiş değil. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Dünya Sağlık Örgütü ile temas halinde olduklarını da kaydeden Akdağ, "AFAD'ın vereceği 1 milyon 200 bin dolarlık sağlık malzemelerini bölgeye Dünya Sağlık Örgütü sokacak." şeklinde konuştu.

  • SMS kampanyası da başlattıklarını söyleyen Akdaş şunları belirtti:
  • AFAD ve Türk Kızılayı bu süreçte SMS kampanyası üzerinden yardım toplayacak. 'Filistin' yazılıp 1866 ve 2868'e gönderilecek SMS'ler, bölgeye yardım olarak gönderilecek.

64 şehit, 3 binden fazla yaralı

İşgalci İsrail askerlerinin, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere saldırması sonucu 14 Mayıs Pazartesi gününden bu yana 64 Filistinli şehit oldu, 3 binden fazlası yaralandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >