Filmlerin gerçek başrolleri

İzlediğiniz filmlerin sonunda ya da başında bu gerçek bir hikâyedir yazısını çok sık görmekteyiz. Peki, sizi derinden etkileyen bu hikâyelerin gerçek anlamda başrol oyuncuları kim? İzlediğiniz oyuncuya ne kadar benziyor? İşte sizler için izlerken derinden etkileyen filmlerin gerçek kahramanlarından bazılarını bulduk. İşte onlar:

Can Dostum
2011 yapımı olan Can Dostum izleyiciyi gerçekten çok derinden etkileyen bir hikâyeye sahip. Film yamaç paraşütü kazası sonrası boynundan aşağısı felç olan bir adam ile kendisine yardımcı olması adına işe aldığı yardımcısının hikâyesini konu almakta. Başrollerinde François Cluzet ve Omar Sy oynamakta. Ama gerçek hikâye karısını kaybettikten sonra tek başına yaşayan fiziksek engelli Fransız Philippe ile banliyö delikanlısı Müslüman Driss'in arasında geçiyor. İkili arasındaki gerçek sıra dışı dostluk beyazperde de başarıyla uygulanmış.
Can Dostum 2011 yapımı olan Can Dostum izleyiciyi gerçekten çok derinden etkileyen bir hikâyeye sahip. Film yamaç paraşütü kazası sonrası boynundan aşağısı felç olan bir adam ile kendisine yardımcı olması adına işe aldığı yardımcısının hikâyesini konu almakta. Başrollerinde François Cluzet ve Omar Sy oynamakta. Ama gerçek hikâye karısını kaybettikten sonra tek başına yaşayan fiziksek engelli Fransız Philippe ile banliyö delikanlısı Müslüman Driss'in arasında geçiyor. İkili arasındaki gerçek sıra dışı dostluk beyazperde de başarıyla uygulanmış.
Hikâyenin gerçek kahramanları Philippe ve Driss
Hikâyenin gerçek kahramanları Philippe ve Driss
Umudunu Kaybetme
Replikleriyle hafızalarda derinden yer etmiş Umudunu Kaybetme, başarısız iş hayatı yüzünden karışı tarafından tek edilen, maddi yetersizlikleri nedeniyle oğluyla birlikte düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet gibi geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde Chris Gardner ve oğlu Christopher'ın hikâyesini anlatıyor. Will Smith ve gerçek oğlunun sergilediği mükemmel performans, yüreklerde derinden iz bırakan replikleriyle efsaneler arasına giren bu film aslında Chiris Gardner'ın gerçek hikâyesi. Anılarından derleyip yazdığı kitaptan beyazperdeye uygulandı.
Umudunu Kaybetme Replikleriyle hafızalarda derinden yer etmiş Umudunu Kaybetme, başarısız iş hayatı yüzünden karışı tarafından tek edilen, maddi yetersizlikleri nedeniyle oğluyla birlikte düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet gibi geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde Chris Gardner ve oğlu Christopher'ın hikâyesini anlatıyor. Will Smith ve gerçek oğlunun sergilediği mükemmel performans, yüreklerde derinden iz bırakan replikleriyle efsaneler arasına giren bu film aslında Chiris Gardner'ın gerçek hikâyesi. Anılarından derleyip yazdığı kitaptan beyazperdeye uygulandı.
Gerçek Chris Gardner

	Kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme. Bir hayalin varsa onu korumalısın... Bir şeyi istiyorsan, git ve al.
Gerçek Chris Gardner Kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme. Bir hayalin varsa onu korumalısın... Bir şeyi istiyorsan, git ve al.
Çöl Kraliçesi
Başrolde Nicole Kidman'ın oynadığı bu film İngiltere dışındaki hayatı merak eden ve onu görmek isteyen bir kadının hikâyesini anlatıyor. Gertrude bu hayali için elçilik görevlisi için Tahran'a gider, burada elçilik sekreterine âşık olur ve bu aşk onlar için hayat boyu sürecek bir maceranın başlangıcı olur. Bu çok beğenilen film aslında bir biyografi uyarlaması. Gerçek kahramanı ise Gertrude Margaret Lowthian Bell
Çöl Kraliçesi Başrolde Nicole Kidman'ın oynadığı bu film İngiltere dışındaki hayatı merak eden ve onu görmek isteyen bir kadının hikâyesini anlatıyor. Gertrude bu hayali için elçilik görevlisi için Tahran'a gider, burada elçilik sekreterine âşık olur ve bu aşk onlar için hayat boyu sürecek bir maceranın başlangıcı olur. Bu çok beğenilen film aslında bir biyografi uyarlaması. Gerçek kahramanı ise Gertrude Margaret Lowthian Bell
Gertrude Margaret Lowthian Bell
Gertrude Margaret Lowthian Bell
Para Avcısı (The Wolf of Wall Street)
ABD yapımı bir kara komedi olan film 24 yaşındaki Belfort'un Wall Street borsasında önce komisyoncu, ardından bir CEO olarak hızlı yükselişini ve çöküşünü anlatıyor. Leonardo DiCaprio'nun harika performansını usta yönetmen Martin Scorsese beyazperdeye uyarladı. Ancak bu film gerçek bir yaşam öyküsü. Gerçek hayattaki kahramanı ise Jordan Belfort.
Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) ABD yapımı bir kara komedi olan film 24 yaşındaki Belfort'un Wall Street borsasında önce komisyoncu, ardından bir CEO olarak hızlı yükselişini ve çöküşünü anlatıyor. Leonardo DiCaprio'nun harika performansını usta yönetmen Martin Scorsese beyazperdeye uyarladı. Ancak bu film gerçek bir yaşam öyküsü. Gerçek hayattaki kahramanı ise Jordan Belfort.
Hikâyenin gerçek kahramanı olan Jordan Belfort
Hikâyenin gerçek kahramanı olan Jordan Belfort
Keskin nişancı (American Sniper)
Usta yönetmen Clint Eastwood'un beyazperdeye uyarladığı bu film Irak'a silah arkadaşlarını korumak için gönderilen keskin nişancı Chiris Kyle'nin hikâyesini anlatmakta. Filmin başrolünde ise Bradley Cooper var. Ancak gerçek hikâyenin kahramanı, ABD Savunma Bakanlığı'ndan teyit edilene göre 160'ın üzerinde Iraklıyı öldüren, deniz kuvvetlerinde görev yapmış Chiris Kyle. Film onun hayatı üzerine yazılmış bir kitaptan uyarlandı.
Keskin nişancı (American Sniper) Usta yönetmen Clint Eastwood'un beyazperdeye uyarladığı bu film Irak'a silah arkadaşlarını korumak için gönderilen keskin nişancı Chiris Kyle'nin hikâyesini anlatmakta. Filmin başrolünde ise Bradley Cooper var. Ancak gerçek hikâyenin kahramanı, ABD Savunma Bakanlığı'ndan teyit edilene göre 160'ın üzerinde Iraklıyı öldüren, deniz kuvvetlerinde görev yapmış Chiris Kyle. Film onun hayatı üzerine yazılmış bir kitaptan uyarlandı.
Deniz kuvvetlerinde görev yapmış Chiris Kyle
Deniz kuvvetlerinde görev yapmış Chiris Kyle
Efsane (Legend)
Londra'yı hâkimiyetini alan ikiz kardeşlerin hikayesini anlatan film 1950-1960'lı yıllarda çekmekte. Filmde gittikçe büyüyen bir imparatorluğa sahip olan ikiz kardeşlerden Reginald Kray eşi ortaya çıkar ve işi bırakması için onu ikna etmeye çalışış ve bu yüzden kurdukları imparatorluk çökme noktasına gelir.
Efsane (Legend) Londra'yı hâkimiyetini alan ikiz kardeşlerin hikayesini anlatan film 1950-1960'lı yıllarda çekmekte. Filmde gittikçe büyüyen bir imparatorluğa sahip olan ikiz kardeşlerden Reginald Kray eşi ortaya çıkar ve işi bırakması için onu ikna etmeye çalışış ve bu yüzden kurdukları imparatorluk çökme noktasına gelir.
Gerçek Kray ikizleri 
Hikâyenin gerçek kahramanları ise Kray ikizleri olarak bilinen Londra'nın ünlü suçluları olan Ronald Kray, namı diğer "Ronnie" ve Reginald Kray, namı diğer "Reggie” dir.
Gerçek Kray ikizleri Hikâyenin gerçek kahramanları ise Kray ikizleri olarak bilinen Londra'nın ünlü suçluları olan Ronald Kray, namı diğer "Ronnie" ve Reginald Kray, namı diğer "Reggie” dir.
Özgürlük Yolu (Into the Wild)
2007 yılında beyazperdeye giren bu film usta oyuncu Sean Penn tarafından beyazperdeye uyarlandı. Filmde üniversiteden yeni mezun olan Christopher, anne ve babasıyla geçmişte yaşadığı sorunların da etkisiyle, sahip olduğu her şeyden vazgeçer ve Alaska'da vahşi doğada tek başına yaşamaya çalışır. Alaska'ya kadar olan iki senelik yolculuğu esnasında pek çok renkli karakterle arkadaşlık kurar.
Özgürlük Yolu (Into the Wild) 2007 yılında beyazperdeye giren bu film usta oyuncu Sean Penn tarafından beyazperdeye uyarlandı. Filmde üniversiteden yeni mezun olan Christopher, anne ve babasıyla geçmişte yaşadığı sorunların da etkisiyle, sahip olduğu her şeyden vazgeçer ve Alaska'da vahşi doğada tek başına yaşamaya çalışır. Alaska'ya kadar olan iki senelik yolculuğu esnasında pek çok renkli karakterle arkadaşlık kurar.
Filmdeki maceraları yaşayan Christopher McCandless
Filmin asıl kahramanı ise gerçek hayatında da filmdeki maceraları yaşayan Christopher McCandless.
Filmdeki maceraları yaşayan Christopher McCandless Filmin asıl kahramanı ise gerçek hayatında da filmdeki maceraları yaşayan Christopher McCandless.
Ye Dua Et Sev
Ülkemizde oldukça popüler hale gelmiş kitabın senaryoya uyarlanmış hali olan film acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali'yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth'in hikâyesini anlatılıyor.
Ye Dua Et Sev Ülkemizde oldukça popüler hale gelmiş kitabın senaryoya uyarlanmış hali olan film acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali'yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth'in hikâyesini anlatılıyor.
Gerçek Elizabeth Gilbert
Filmin gerçek kahramanı ise kendi hayatından anlattıklarıyla kitabı yazan Elizabeth Gilbert.
Gerçek Elizabeth Gilbert Filmin gerçek kahramanı ise kendi hayatından anlattıklarıyla kitabı yazan Elizabeth Gilbert.
The Revenant
Iñárritu 'nun yönetmenliği ile Leonardo DiCaprio bu sefer Oscar heykelciğine kavuşturan filmde 1823 yılında kürk avcısı Hugh Glass (Di Caprio) sefer aramasında iken sonradan Dakota Territory olacak olan yerde ayılar tarafından vahşice saldırıya uğrar ve yaralanır. Yoldaşlarından John Fitzgerald (Hardy) Glass'ın genç yarı Kızılderili oğlunu öldürürken kendisini de soyar ve ölüme terk eder. Fakat Glass hayatta kalır ve kağnı ile 200 mil kadar gidip kendisine ihanet edeni bulmak ve oğlunun intikamını almak için arayışta bulunur.
The Revenant Iñárritu 'nun yönetmenliği ile Leonardo DiCaprio bu sefer Oscar heykelciğine kavuşturan filmde 1823 yılında kürk avcısı Hugh Glass (Di Caprio) sefer aramasında iken sonradan Dakota Territory olacak olan yerde ayılar tarafından vahşice saldırıya uğrar ve yaralanır. Yoldaşlarından John Fitzgerald (Hardy) Glass'ın genç yarı Kızılderili oğlunu öldürürken kendisini de soyar ve ölüme terk eder. Fakat Glass hayatta kalır ve kağnı ile 200 mil kadar gidip kendisine ihanet edeni bulmak ve oğlunun intikamını almak için arayışta bulunur.
Oscar ödüllü filin gerçek kahramanı: Hugh Glass
Film sınır sakini Hugh Glass'ın gerçek hayat hikâyesinden esinlenilmiştir.
Oscar ödüllü filin gerçek kahramanı: Hugh Glass Film sınır sakini Hugh Glass'ın gerçek hayat hikâyesinden esinlenilmiştir.
Baba (The Godfather)
Türkiye'de en çok izlenen yabancı filmlerden olan Baba Mario Puzo'nun çok satan kitabından Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola tarafından sinemaya uyarlanandı. Film Marlon Brando ve Al Pacino muhteşem performansları sayesinde unutulmazlar arasına girdi. 

 Baba 40'lar ve 50'lerin Amerika'sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Don Corleone'nin kızı Connie'nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don'u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçerler. Danışmanları Tom Hagen'in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.
Baba (The Godfather) Türkiye'de en çok izlenen yabancı filmlerden olan Baba Mario Puzo'nun çok satan kitabından Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola tarafından sinemaya uyarlanandı. Film Marlon Brando ve Al Pacino muhteşem performansları sayesinde unutulmazlar arasına girdi. Baba 40'lar ve 50'lerin Amerika'sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Don Corleone'nin kızı Connie'nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don'u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçerler. Danışmanları Tom Hagen'in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.
Gerçek baba​ Frank Costello​
Filmin gerçek kahramanları ise Vito Corleone'ya ilham olmuş Frank Costello
Gerçek baba​ Frank Costello​ Filmin gerçek kahramanları ise Vito Corleone'ya ilham olmuş Frank Costello
Hachiko
Film bir profesör ve tren istasyonunda bulduğu köpeğin olağan üstü hikâyesini anlatıyor. 

 Richard Gere'in canlandırdığı Profesör Parker Wilson'ın, tren istasyonunda bulduğu Japon kökenli meşhur Akita inu cinsi köpeği evine almasıyla başlar. İlk önce eşinin sert tepkilerini gören profesörün köpekle aralarındaki bağ gün geçtikçe daha da sağlamlaşır. Kısa zamanda tüm aileye kendini sevdiren Hachiko, Wilson ailesinin köpeği olur Profesörü işe giderken her gün tren istasyonuna kadar yolcu eder ve döneceği saatte her zaman yerinde olup onu bekleyen bir yol arkadaşı olur.
Hachiko Film bir profesör ve tren istasyonunda bulduğu köpeğin olağan üstü hikâyesini anlatıyor. Richard Gere'in canlandırdığı Profesör Parker Wilson'ın, tren istasyonunda bulduğu Japon kökenli meşhur Akita inu cinsi köpeği evine almasıyla başlar. İlk önce eşinin sert tepkilerini gören profesörün köpekle aralarındaki bağ gün geçtikçe daha da sağlamlaşır. Kısa zamanda tüm aileye kendini sevdiren Hachiko, Wilson ailesinin köpeği olur Profesörü işe giderken her gün tren istasyonuna kadar yolcu eder ve döneceği saatte her zaman yerinde olup onu bekleyen bir yol arkadaşı olur.
Sadik köpek Hachiko'nun gerçeği
Filmin gerçek kahramanı ise diğerlerinden farklı olarak sahibine sadakati ile ünü Japonya'dan tüm dünyaya yayılmış bir köpek. 

Ünü öyle büyümüş ki beyazperdenin yanı sıra, yıllar boyu sahibini beklediği tren istasyonuna, köpeğin heykeli dikilmiş.
Sadik köpek Hachiko'nun gerçeği Filmin gerçek kahramanı ise diğerlerinden farklı olarak sahibine sadakati ile ünü Japonya'dan tüm dünyaya yayılmış bir köpek. Ünü öyle büyümüş ki beyazperdenin yanı sıra, yıllar boyu sahibini beklediği tren istasyonuna, köpeğin heykeli dikilmiş.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >