Financial Times başardı: Dijitalde 1 milyon 'ücretli' abone

Dijital içeriğin öncülerinden Financial Times 1 milyon aboneye ulaştı.
Dijital içeriğin öncülerinden Financial Times 1 milyon aboneye ulaştı.

Dijitalde ücretli içerik sunan ilk yayın kuruluşlarından olan İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, hedeflediği 1 milyon dijital aboneye ulaştı. Dijital içerik üreten ilk yayın kuruluşlarından biri olan Financial Times yayın hayatına 1888'de başlamıştı.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times (FT) yeni bir başarıya imza attı. Gazete, dijitalde önemli bir kilometre taşını geride bırakarak 1 milyon dijital aboneye ulaştı.

1 milyon 'ücretli' abone

2015 yılında Japon Nikkei tarafından Pearson'dan satın alınmasından bu yana gelir ve kâr artışının sürdüğünün belirtildiği açıklamada FT, 1 milyon ‘ücretli’ aboneye ulaştığını duyurdu.

Financial Times ilk sayısını 1888'de çıkardı.
Financial Times ilk sayısını 1888'de çıkardı.
  • FT, dijitalde ücretli içerik sunan ilk yayın kuruluşlarından biri. Gazete, 2002 yılında online okuyucularını 'paywall' yani içeriklere ücret ödeyerek erişmeye dayalı sistemle tanıştırdı.

Piyasaya öncülük etti

2011 yılında FT'yi New York Times takip etmiş ve Amerikan kuruluş kasım ayı itibariyle 3 milyondan fazlası dijital olmak üzere 4 milyonun üzerinde aboneye ulaştığını duyurmuştu.

Financial Times'ın Mart 2018 verilerine göre tirajı 185 bin civarında.
Financial Times'ın Mart 2018 verilerine göre tirajı 185 bin civarında.

Kârı artıyor

FT'nin dijital aboneleri, tirajının dörtte üçünden fazlasını oluşturuyor. Yazılı basında pembe sayfalarıyla yar alan gazete kârının artmaya devam ettiğini belirtiyor.

FT 2007 yılında okuyucularını kademeli bir abonelik sistemiyle tanıştırmıştı. Bu model çerçevesinde okuyucu belli sayıda FT içeriğine erişebilmek için kayıt oluyor ve bu sayısının üzerine çıkarsa ücretlendiriliyordu. 2015'de ise 'Premium' abonelik modeli getirildi. FT'nin faaliyet kârı 2018'de 25 milyon pound (33 milyon $) ve faaliyet geliri 383 milyon sterlin oldu

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >