Financial Times, doğal gaz keşfini değerlendirdi: Çok büyük sonuçları olabilir

Arşiv
Arşiv

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'nin Karadeniz'deki sondajda dev doğal gaz rezervini keşfedilmesini okuyucularına analistlerin değerlendirmeleriyle duyurdu. Danışmanlık şirketi Wood Mackenzie'nin Analisti Ashley Sherman, "Türkiye'de ve Karadeniz'de yapılmış en büyük keşif. Potansiyel olarak çok büyük sonuçları olabilir" dedi.

İngiliz Financial Times gazetesinin haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de büyük bir doğal gaz yatağını keşfedildiğini duyurduğu, bunun ülkenin enerji güvenliği için tarihi bir adım olduğunu söylediğine işaret edildi.

Gazetenin haberinde analistlerin konuya temkinli yaklaşmakla birlikte, ön aşamadaki bu keşfin ticari olarak uygulanabilir olması durumunda ciddi bir büyüklüğü temsil edebileceği ifade edildi.

"Çok büyük sonuçları olabilir"

  • Haberde değerlendirmelerine yer verilen danışmanlık şirketi Wood Mackenzie'nin Analisti Ashley Sherman, "Bu sadece keşfe dayanan bir tahmin. Bunu devam edecek sondaj kuyuları ile kesinleştirilmesi gerekiyor. Fakat bu, bu zamana kadar Türkiye'de ve Karadeniz'de yapılmış en büyük keşif. Türkiye'nin enerji tedariki ve Karadeniz'in derin deniz varlığı konusundaki söylem üzerinde potansiyel olarak çok büyük sonuçları olabilir." ifadelerini kullandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >