Ford'dan tarihi hata: 'İstemeden 4.5 milyon dolarlık uyuşturucu kaçakçılığına dahil oldu'

Ford.

Dünyanın en büyük otomotiv şirketleri arasında değerlendirilen Ford, oldukça enteresan ve talihsiz bir olaya karıştı.

Meksika’dan gelen uyuşturucunun teslimatı, ulaşması gerekenden daha farklı, Ford’un da dahil olduğu bir noktaya yönlendirildi.

Polislerin Ford ile iletişime geçmesi sonucu neticelendirilen süreç, 180 kilogramlık uyuşturucu maddenin elde edilmesiyle ve dahil olan dev şirketle suç tarihine adını yazdırdı.

Bu içeriğimizdeki bilgiler, Kolombiya’nın dünyaca ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın gerçek hayatını konu alan Narcos dizisinden değil. Dünyanın en büyük otomotiv şirketleri arasında değerlendirilen Ford’un da dahil olduğu, suç tarihine geçebilecek bir uyuşturucu ticaretini konu alan haber, dünya ajansları tarafından hızlıca detaylandırılarak ABD’li şirket için ‘tat kaçırıcı’ bir sürece dönüşmüş oldu. Uyuşturucu kaçakçılığına dair çok sayıda farklı ve orijinal hikaye bulunmasıyla birlikte yaşanan bu skandal, oldukça büyük bir ihtimalle uzun bir süre boyunca hafızalardan silinmeyecek.

Ford'un başını belaya sokan uyuşturucu talihsizliğini gösteren 'lastik' detayı.
Ford'un başını belaya sokan uyuşturucu talihsizliğini gösteren 'lastik' detayı.

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Ford’un dahil olduğu uyuşturucu kaçakçılığı işlemi, yaklaşık 4.5 milyon dolarlık bir maliyete tekabül ediyor. Meksika’dan gelen metamfetamin teslimatı, ulaşması gerekenden farklı bir yere gitti. Uyuşturucu dağıtıcıları yerine Kanada’daki Ford yetkili satıcılarına giden uyuşturucular polise teslim edildi.

14 aracın 9'unda uyuşturucu madde tespit edildi

Ontario Eyalet Polisi’nden alınan bilgilere göre 4 yetkili satıcıda yeni gelen araçları incelemekle görevli olan çalışanlar, Ford Fusion sedanlarla uyumlu olmayan lastiklerle karşılaştı. Lastikleri daha yakından inceleyen çalışanlar lastiklerin içerisindeki metamfetamini gördüklerindeyse kısa süre içerisinde polisi aradı.

Ford'un polislerle hızlıca irtibata geçmesi, sürecin kolaylıkla sonuçlanmasını sağladı.
Ford'un polislerle hızlıca irtibata geçmesi, sürecin kolaylıkla sonuçlanmasını sağladı.

13 farklı Ford yetkili satıcısında bulunan 14 aracın 9’unda metamfetamin adı verilen uyuşturucu tespit edildi. Bu tespit üzerine polisler, Ford ile iletişime geçerek teslimat bilgilerini ele geçirdi ve benzer tarzda gerçekleştirilen araç teslimatlarının tamamını durdurdu. Toplam değeri 4.5 milyon dolar olan 180 kilogramlık metamfetamin ele geçirilmiş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >