Ford'un geri çağırma alışkanlığı sürüyor: '1 milyon araç'

Ford’un başı ‘hava yastıkları sorunuyla belada’ demek mümkün.
Ford’un başı ‘hava yastıkları sorunuyla belada’ demek mümkün.

Dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan Ford, hava yastığı sorunları dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Amerika’daki yaklaşık 1 milyon aracını geri çağırıyor…

Amerika Birleşik Devletleri merkezli en büyük otomotiv şirketleri arasında yer alan Ford, Kuzey Amerika ve ABD’deki yaklaşık 1 milyon aracını geri çağırıyor. Hava yastıklarında oluşan problem dolayısıyla geri çağırılan 932 bin aracın, 782 bin 384’ü ABD’de, 149 bin 652 tanesi ise Kanada’da bulunuyor.

Geri çağrılan araçların model sıralaması ise şu şekilde karşımıza çıkıyor. 28 Kasım 2008 – 12 Temmuz 2010, Oakville’de üretilen Edge ve Lincoln MKZ, 3 Temmuz 2008 – 29 Temmuz 2012, Hermosillo’da üretilen Fusion, MKZ ve Mercury Milan, 8 Haziran 2009 – 16 Aralık 2011, Flat Rocktesisinde üretilen Mustang.

Ford’un problemli araçlarından biri de Mercury Milan.
Ford’un problemli araçlarından biri de Mercury Milan.

Sorunun nedeni hava koşulları

Ford teknikerlerinin yaptığı açıklamaya göre, ön kısımda yer alan hava yastığı sorunu herhangi bir ücret beklentisi olmaksızın karşılanacak. Ford cephesinden resmi bir açıklama gelmemesine karşın hava yastıkları sorunu şirketin başını ağrıtacak gibi duruyor. Ford’un geri çağıracağı araçlardaki hava yastıklarının bozulma gerekçesi ise yüksek sıcaklıklar ve nem.

Hava yastığı problemi dolayısıyla kaydedilen tam 23 ölümlü kaza yaşandı.
Hava yastığı problemi dolayısıyla kaydedilen tam 23 ölümlü kaza yaşandı.

23 ölümlü kaza gerçekleşti

Sıcaklık ve nem koşullarının aşırı hale gelmesi durumunda, hava yastığı açıldığında mekanizmanın içindeki şarapnel parçaları kabinin içine fırlayabiliyor. Bu sorun dolayısıyla 23 ölümlü kazanın gerçekleştiğini de hatırlatalım. Bazı kaynaklara göre olay, tarihin en büyük geri çağırma işlemi olarak kaydedilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >