Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta

​Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta
​Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden geride bıraktığımız hafta. (24-30 Haziran)

Dünyanın dört bir yanındaki Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından çekilen ve haftalık dünya gündeminin görsel özeti niteliğini de taşıyan bir fotoğraf seçkisi.

Erçek Gölü'nde flamingoların görsel şöleni başlıyor

                                    Göçmen kuşların Kuzey Afrika'dan İran'a uzanan yolculuğunda en önemli konaklama merkezlerinden biri olan Erçek Gölü, her yıl olduğu gibi bu sene de flamingolara ev sahipliği yapıyor.
Erçek Gölü'nde flamingoların görsel şöleni başlıyor Göçmen kuşların Kuzey Afrika'dan İran'a uzanan yolculuğunda en önemli konaklama merkezlerinden biri olan Erçek Gölü, her yıl olduğu gibi bu sene de flamingolara ev sahipliği yapıyor.
İstanbul'da son teravih

                                    İstanbul'da vatandaşlar Ramazan aynın son teravih namazını kılmak için tarihi Fatih Cami'sini doldurdu.
İstanbul'da son teravih İstanbul'da vatandaşlar Ramazan aynın son teravih namazını kılmak için tarihi Fatih Cami'sini doldurdu.
Scarlet Sails in Saint-Petersburg

                                    Rusya'nın St. Petersburg kentinde Beyaz Geceler Festivali kapsamında, eğitim yılının sona ermesiyle "Scarlet Sails" etkinliği gerçekleşti. Etkinlik kapsamında, tamamı kırmızı yelkenlerden oluşan bir yelkenli St. Petersburg'daki Neva Nehri üzerinde havai fişekler eşliğinde süzüldü.
Scarlet Sails in Saint-Petersburg Rusya'nın St. Petersburg kentinde Beyaz Geceler Festivali kapsamında, eğitim yılının sona ermesiyle "Scarlet Sails" etkinliği gerçekleşti. Etkinlik kapsamında, tamamı kırmızı yelkenlerden oluşan bir yelkenli St. Petersburg'daki Neva Nehri üzerinde havai fişekler eşliğinde süzüldü.
Adana'da Ramazan Bayramı

                                    Adana'da vatandaşlar Ramazan Bayramı namazını, Hacı Sabancı Merkez Camisi'nde kıldı.
Adana'da Ramazan Bayramı Adana'da vatandaşlar Ramazan Bayramı namazını, Hacı Sabancı Merkez Camisi'nde kıldı.
Medine'de bayram namazı

                                    Suudi Arabistan'ın, Medine kentindeki Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını kılmak için Hazreti Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi'ye geldi.
Medine'de bayram namazı Suudi Arabistan'ın, Medine kentindeki Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını kılmak için Hazreti Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi'ye geldi.
Yunanistan'da temizlik işçilerinin grevi sürüyor

                                    Yunanistan'da yaklaşık bir hafta önce başlayan belediyelere bağlı temizlik işçilerinin grevi sürüyor. Başkent Atina'nın bazı sokaklarında çöp yığınları oluştu.
Yunanistan'da temizlik işçilerinin grevi sürüyor Yunanistan'da yaklaşık bir hafta önce başlayan belediyelere bağlı temizlik işçilerinin grevi sürüyor. Başkent Atina'nın bazı sokaklarında çöp yığınları oluştu.
Suriye'de sivil savunmadan çocuklara bayram etkinliği

                                    Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin ilçesinde, sivil savunma ekipleri çocuklara mesleklerini tanıtmak için bayram etkinliği yaptı. Çocuklara görevlerini tanıtarak güven vermek isteyen ekipler, ilçeye oyun parkı kurdu. Görevliler, çocukları trene bindirerek gezdirdi.
Suriye'de sivil savunmadan çocuklara bayram etkinliği Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin ilçesinde, sivil savunma ekipleri çocuklara mesleklerini tanıtmak için bayram etkinliği yaptı. Çocuklara görevlerini tanıtarak güven vermek isteyen ekipler, ilçeye oyun parkı kurdu. Görevliler, çocukları trene bindirerek gezdirdi.
Gazze'deki elektrik krizi

                                    Gazze'de günlük 20 saati bulan elektrik kesintileri Filistinlilerin günlük yaşamlarını olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Yaklaşık 2 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi'nde yıllardır devam eden ablukanın yanı sıra yaşanan elektrik krizi nedeniyle mumlara bağlı bir hayata mahkum edilen Filistinler, zor insani koşullar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.
Gazze'deki elektrik krizi Gazze'de günlük 20 saati bulan elektrik kesintileri Filistinlilerin günlük yaşamlarını olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Yaklaşık 2 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi'nde yıllardır devam eden ablukanın yanı sıra yaşanan elektrik krizi nedeniyle mumlara bağlı bir hayata mahkum edilen Filistinler, zor insani koşullar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.
Balıkları biberonla besliyorlar
Balıkları biberonla besliyorlar
Sıcaktan bunalan vatandaşlar sahillere akın ediyor

                                    Samsun'da sıcak hava nedeniyle evlerinde bunalan vatandaşlar sahillere akın etti. Son günlerde artan hava sıcaklıkları ve nem nedeniyle bunalan vatandaşlar, Canik, Atakum, 19 Mayıs, Yakakent ve Alaçam sahillerinde denize girerek serinlemeye çalışıyor.
Sıcaktan bunalan vatandaşlar sahillere akın ediyor Samsun'da sıcak hava nedeniyle evlerinde bunalan vatandaşlar sahillere akın etti. Son günlerde artan hava sıcaklıkları ve nem nedeniyle bunalan vatandaşlar, Canik, Atakum, 19 Mayıs, Yakakent ve Alaçam sahillerinde denize girerek serinlemeye çalışıyor.
Almanya Başbakanı Angela Merkel

                                    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri Meclis Grubu’na bağlı Orta Ölçekli İşletmeler Birliği’nin düzenlediği şenliğe katılarak konuşma yaptı. Merkel, şenlikte ziyaret ettiği bir stantta döner keserek tattı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri Meclis Grubu’na bağlı Orta Ölçekli İşletmeler Birliği’nin düzenlediği şenliğe katılarak konuşma yaptı. Merkel, şenlikte ziyaret ettiği bir stantta döner keserek tattı.
Tatilciler dönüş yolunda

                                    İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, Ramazan Bayramı tatilinin son gününde tatilcilerin geri dönüş yolculuğu nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanıyor.
Tatilciler dönüş yolunda İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, Ramazan Bayramı tatilinin son gününde tatilcilerin geri dönüş yolculuğu nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanıyor.
Ostrava'da IAAF World Challenge yarışması

                                    Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen World Challenge yarışları Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde bulunan Mestsky stadyumunda devam etti. Erkekler 1000 metre koşusuna Farah Mo (fotoğrafta) da katıldı.
Ostrava'da IAAF World Challenge yarışması Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen World Challenge yarışları Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde bulunan Mestsky stadyumunda devam etti. Erkekler 1000 metre koşusuna Farah Mo (fotoğrafta) da katıldı.
Terörle mücadelenin "profesyonel" gücü

                                    Türk ordusunun terörle mücadelede "profesyonel" kısmını oluşturan sözleşmeli erler, Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezinde 11 haftalık yoğun bir komando eğitiminden geçerek, terör örgütlerinin korkulu rüyası haline geliyor.
Terörle mücadelenin "profesyonel" gücü Türk ordusunun terörle mücadelede "profesyonel" kısmını oluşturan sözleşmeli erler, Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezinde 11 haftalık yoğun bir komando eğitiminden geçerek, terör örgütlerinin korkulu rüyası haline geliyor.
Görmese de "5 kıtada 5 zirve"ye tırmandı

                                    Türkiye'nin görme engelli ilk dağcısı ve milli atleti Necdet Turhan, 15 yıl önce hedeflediği "5 Kıtada 5 Maraton 5 Zirve" adlı projesini geçen ay tamamlayarak, azmin engel tanımadığını gösterdi.
Görmese de "5 kıtada 5 zirve"ye tırmandı Türkiye'nin görme engelli ilk dağcısı ve milli atleti Necdet Turhan, 15 yıl önce hedeflediği "5 Kıtada 5 Maraton 5 Zirve" adlı projesini geçen ay tamamlayarak, azmin engel tanımadığını gösterdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >