Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta

Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta
Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden geride bıraktığımız hafta. (1-7 Temmuz)

Dünyanın dört bir yanındaki Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından çekilen ve haftalık dünya gündeminin görsel özeti niteliğini de taşıyan bir fotoğraf seçkisi

Rio de Janeiro'da düzenlenen protestolar

                                    Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde bulunan Mangueira Favela Meydanı'nda Devlet Başkanı Michel Temer karşıtı protesto düzenlendi. Protesto sırasında göstericilerle, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
Rio de Janeiro'da düzenlenen protestolar Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde bulunan Mangueira Favela Meydanı'nda Devlet Başkanı Michel Temer karşıtı protesto düzenlendi. Protesto sırasında göstericilerle, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
Anadolu’nun flamingo cenneti: Tuz Gölü

                                    Dünyada flamingoların kuluçkaya yattığı en önemli göller arasında yer alan Tuz Gölü’nde bu yıl on binlerce flamingo kuluçkadan çıkarken, göl yetişkin ve yavru flamingolarla birlikte adeta bir flamingo cennetine dönüştü.
Anadolu’nun flamingo cenneti: Tuz Gölü Dünyada flamingoların kuluçkaya yattığı en önemli göller arasında yer alan Tuz Gölü’nde bu yıl on binlerce flamingo kuluçkadan çıkarken, göl yetişkin ve yavru flamingolarla birlikte adeta bir flamingo cennetine dönüştü.
Antalya'da sıcak havada kar keyfi

                                    Hava sıcaklığının 44 derece ölçüldüğü Antalya'da, yerli ve yabancı turistler, sıcak havada serinlemek için su parklarını tercih etti. Bazı yerli yabancı turistler ise sıcak havada serinlemek için su parklarını tercih etti.
Antalya'da sıcak havada kar keyfi Hava sıcaklığının 44 derece ölçüldüğü Antalya'da, yerli ve yabancı turistler, sıcak havada serinlemek için su parklarını tercih etti. Bazı yerli yabancı turistler ise sıcak havada serinlemek için su parklarını tercih etti.
AP'de Kohl için Onur Töreni

                                    16 Haziran'da hayatını kaybeden eski Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Helmut Kohl onuruna Avrupa Parlamentosu’nda Avrupa Onur Töreni düzenlendi.
AP'de Kohl için Onur Töreni 16 Haziran'da hayatını kaybeden eski Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Helmut Kohl onuruna Avrupa Parlamentosu’nda Avrupa Onur Töreni düzenlendi.
Van Gölü'nde gün batımı

                                    Van'ın Edremit ilçesinde gençler, gün batımının kızıllığında Van Gölü kıyılarında bisiklet sürmenin keyfini yaşadı.
Van Gölü'nde gün batımı Van'ın Edremit ilçesinde gençler, gün batımının kızıllığında Van Gölü kıyılarında bisiklet sürmenin keyfini yaşadı.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

                                    Sinop'ta, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen Türk bayrağı alma yarışmaları vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Sinop'ta, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen Türk bayrağı alma yarışmaları vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Hayvanat bahçesinde "havuz" ve "buzlu kokteyl" keyfi

                                    Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki ayı ve kaplanlar, hava sıcaklığının yüksekliği nedeniyle günlerinin büyük bölümününde havuzda serinlemeye çalışıyor. Hayvanlara sıcaktan etkilenmemeleri için buzlu kokteyl de veriliyor.
Hayvanat bahçesinde "havuz" ve "buzlu kokteyl" keyfi Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki ayı ve kaplanlar, hava sıcaklığının yüksekliği nedeniyle günlerinin büyük bölümününde havuzda serinlemeye çalışıyor. Hayvanlara sıcaktan etkilenmemeleri için buzlu kokteyl de veriliyor.
Gazze'de sıcak hava

                                    Gazze kentindeki Zeytun bölgesinde bir çocuk, artan hava sıcakları nedeniyle ailesi tarafından su doldurulan leğenin içine konularak serinletmeye çalıştı
Gazze'de sıcak hava Gazze kentindeki Zeytun bölgesinde bir çocuk, artan hava sıcakları nedeniyle ailesi tarafından su doldurulan leğenin içine konularak serinletmeye çalıştı
Ankara'da sıcak hava

                                    Başkent Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı öğle saatlerinde 40 dercenin üzerine çıktı. Vatandaşlar bunaltıcı havadan olumsuz etkilenirken, çocuklar parklarda sıcak havanın tadını çıkardı.
Ankara'da sıcak hava Başkent Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı öğle saatlerinde 40 dercenin üzerine çıktı. Vatandaşlar bunaltıcı havadan olumsuz etkilenirken, çocuklar parklarda sıcak havanın tadını çıkardı.
Kapadokya'da dört mevsim

                                    Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma manastırları ve doğal kaya oluşumlarıyla bezenmiş vadileri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesi, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Göreme, Paşabağı ve Uçhisar’da her mevsim ayrı bir renge bürünen peribacalarıyla kaplı vadilerin güzelliği 4 mevsim kaydedilen fotoğraflara yansıdı.
Kapadokya'da dört mevsim Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma manastırları ve doğal kaya oluşumlarıyla bezenmiş vadileri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesi, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Göreme, Paşabağı ve Uçhisar’da her mevsim ayrı bir renge bürünen peribacalarıyla kaplı vadilerin güzelliği 4 mevsim kaydedilen fotoğraflara yansıdı.
2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

                                    2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek İşitme Engelliler Voleybol Erkek Milli Takımı'nda, antrenörü Osman Çarkçı, hedeflerinin final oynamak olduğunu belirtti.
2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek İşitme Engelliler Voleybol Erkek Milli Takımı'nda, antrenörü Osman Çarkçı, hedeflerinin final oynamak olduğunu belirtti.
Kırıkkale'de yangın

                                    Kırıkkale'de 10 katlı binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.
Kırıkkale'de yangın Kırıkkale'de 10 katlı binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.
10 dakikada 72 sosisli sandviç yedi

                                    ABD'nin New York kentinde her yıl 4 Temmuz bağımsızlık günü eğlenceleri kapsamında düzenlenen sosisli sandviç (hot dog) yeme yarışmasını 10 dakikada 72 sandviç yiyen Joey Chestnut kazandı.
10 dakikada 72 sosisli sandviç yedi ABD'nin New York kentinde her yıl 4 Temmuz bağımsızlık günü eğlenceleri kapsamında düzenlenen sosisli sandviç (hot dog) yeme yarışmasını 10 dakikada 72 sandviç yiyen Joey Chestnut kazandı.
ABD'de Bağımsızlık Günü kutlamaları

                                    ABD’nin bağımsızlığının 241. yıl dönümü, başta başkent Washington ve New York olmak üzere birçok kentte havai fişek gösterileri ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başkent Washington ve çevresinde yaşayan Amerikalılar, Bağımsızlık Günü dolayısıyla ABD Kongresi, Washington Anıtı ile Lincoln Anıtı arasındaki büyük alanda bir araya geldi.
ABD'de Bağımsızlık Günü kutlamaları ABD’nin bağımsızlığının 241. yıl dönümü, başta başkent Washington ve New York olmak üzere birçok kentte havai fişek gösterileri ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başkent Washington ve çevresinde yaşayan Amerikalılar, Bağımsızlık Günü dolayısıyla ABD Kongresi, Washington Anıtı ile Lincoln Anıtı arasındaki büyük alanda bir araya geldi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >