Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta

​Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta
​Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden geride bıraktığımız hafta. (5-11 Ağustos)

Dünyanın dört bir yanındaki Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından çekilen ve haftalık dünya gündeminin görsel özeti niteliğini de taşıyan bir fotoğraf seçkisi.

Hayali şampiyon olmak
Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'de doğan Nur Setut, anne ve babasından öğrendiği karate sporunda dünya şampiyonluğu hayali kuruyor. Nur'un antrenör anne ve babası, imkanların eksikliğine aldırmadan karateyi öğretmek için yürümeye başladığı andan itibaren kızlarına eğitmenlik yapıyor.
Hayali şampiyon olmak Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'de doğan Nur Setut, anne ve babasından öğrendiği karate sporunda dünya şampiyonluğu hayali kuruyor. Nur'un antrenör anne ve babası, imkanların eksikliğine aldırmadan karateyi öğretmek için yürümeye başladığı andan itibaren kızlarına eğitmenlik yapıyor.
İskoç kedileri ücretsiz sahiplendirilecek
Antalya Havalimanı'nda Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada Ukraynalı turistlerin çantalarında bulunan, kaçak yollardan yurda sokulmaya çalışılan "Scottish Fold" ve "Scottish Straight" cinsi 15 kediden 7'sinin havasızlık nedeniyle telef olduğu belirlendi. Kalan 8 kedi önce yediemin olarak bir veterinere, daha sonra da ücretsiz sahiplendirilmesi için Hayvan Hakları Federasyonu yetkililerine teslim edildi.
İskoç kedileri ücretsiz sahiplendirilecek Antalya Havalimanı'nda Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada Ukraynalı turistlerin çantalarında bulunan, kaçak yollardan yurda sokulmaya çalışılan "Scottish Fold" ve "Scottish Straight" cinsi 15 kediden 7'sinin havasızlık nedeniyle telef olduğu belirlendi. Kalan 8 kedi önce yediemin olarak bir veterinere, daha sonra da ücretsiz sahiplendirilmesi için Hayvan Hakları Federasyonu yetkililerine teslim edildi.
Dünya Atletizm Şampiyonası 2017
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası İngiltere'nin başkenti Londra'daki Olimpiyat Stadı'nda başladı. Erkekler 10,000 metrede, İngiliz atlet Mo Farah (fotoğrafta) altın madalyanın sahibi oldu.
Dünya Atletizm Şampiyonası 2017 Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası İngiltere'nin başkenti Londra'daki Olimpiyat Stadı'nda başladı. Erkekler 10,000 metrede, İngiliz atlet Mo Farah (fotoğrafta) altın madalyanın sahibi oldu.
Cennet'in "ana kuzusu" Pamuk
Konya'da "Pamuk" ismini verdikleri oğlağı evlerinde besleyen Cennet ve Şahin Akkaş çifti, adeta çocukları gibi ilgilenip yanlarından ayırmadıkları yavruyu ev gezmelerine götürüyor, her türlü bakımını yapıyor. Cennet Akkaş, iki günlük ken sahiplendiği oğlağın beslenmesini biberonla gerçekleştiriyor.
Cennet'in "ana kuzusu" Pamuk Konya'da "Pamuk" ismini verdikleri oğlağı evlerinde besleyen Cennet ve Şahin Akkaş çifti, adeta çocukları gibi ilgilenip yanlarından ayırmadıkları yavruyu ev gezmelerine götürüyor, her türlü bakımını yapıyor. Cennet Akkaş, iki günlük ken sahiplendiği oğlağın beslenmesini biberonla gerçekleştiriyor.
50. ASEAN Dışişleri Bakanları toplantısı
50. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları toplantısı Filipinlerin başkenti Manila'da başladı. Açılış töreninde Filipinli dansçılar kısa bir gösteri sundu.
50. ASEAN Dışişleri Bakanları toplantısı 50. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları toplantısı Filipinlerin başkenti Manila'da başladı. Açılış töreninde Filipinli dansçılar kısa bir gösteri sundu.
Küçük Hiba, annesi ve kardeşlerine kavuştu
Suriye'nin İdlib kentinde evlerine düşen bomba sonucu elleri ile yüzü yanan ve tedavi görmek için geldiği Türkiye'de 8 aydır anne ve kardeş hasreti çeken 8 yaşındaki Hiba Mekzum'un özlemi, Cumhurbaşkanlığı ve hayırseverlerin desteğiyle giderildi. Mekzum, annesi Diyya Kadik'i Dudullu'daki otobüs terminalinde karşıladı.
Küçük Hiba, annesi ve kardeşlerine kavuştu Suriye'nin İdlib kentinde evlerine düşen bomba sonucu elleri ile yüzü yanan ve tedavi görmek için geldiği Türkiye'de 8 aydır anne ve kardeş hasreti çeken 8 yaşındaki Hiba Mekzum'un özlemi, Cumhurbaşkanlığı ve hayırseverlerin desteğiyle giderildi. Mekzum, annesi Diyya Kadik'i Dudullu'daki otobüs terminalinde karşıladı.
Esed'in ateşkes ihlalleri sürüyor
Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin, başkent Şam'da "çatışmasızlık bölgeleri" arasında yer alan Doğu Guta'daki Ayn Terma beldesine kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 1'i çocuk 2 sivil öldü, 20 kişi yaralandı. Çoğu çocuklardan oluşan yaralılar, Cobar Mahallesi'ndeki tıp merkezinde tedavi altına alındı.
Esed'in ateşkes ihlalleri sürüyor Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin, başkent Şam'da "çatışmasızlık bölgeleri" arasında yer alan Doğu Guta'daki Ayn Terma beldesine kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 1'i çocuk 2 sivil öldü, 20 kişi yaralandı. Çoğu çocuklardan oluşan yaralılar, Cobar Mahallesi'ndeki tıp merkezinde tedavi altına alındı.
Altınkum'da renk cümbüşü
Türkiye'nin deniz turizmi merkezlerinden Didim'deki Altınkum Plajı, ince kumu ve şehir merkezinde bulunması nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Kumunun renginden dolayı "Altınkum" adı verilen, bin 606 metre uzunluğunda ve 24 bin 103 metrekare büyüklüğündeki plaj, havadan yapılan çekimlerde renkli görüntüler yansıtıyor. Halka açık plaja vatandaşların güneşten korunmak için getirdiği farklı renklerdeki şemsiyeler, altın rengi kumlar üzerinde renk cümbüşü oluşturuyor. Plajı yer yer tamamen kaplayan şemsiyelerin hava çekimlerindeki görünümü, kumun üzerine sıralanmış boncukları andırıyor.
Altınkum'da renk cümbüşü Türkiye'nin deniz turizmi merkezlerinden Didim'deki Altınkum Plajı, ince kumu ve şehir merkezinde bulunması nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Kumunun renginden dolayı "Altınkum" adı verilen, bin 606 metre uzunluğunda ve 24 bin 103 metrekare büyüklüğündeki plaj, havadan yapılan çekimlerde renkli görüntüler yansıtıyor. Halka açık plaja vatandaşların güneşten korunmak için getirdiği farklı renklerdeki şemsiyeler, altın rengi kumlar üzerinde renk cümbüşü oluşturuyor. Plajı yer yer tamamen kaplayan şemsiyelerin hava çekimlerindeki görünümü, kumun üzerine sıralanmış boncukları andırıyor.
Esed'in ateşkes ihlalleri devam ediyor
Suriye'de Beşşar Esed güçleri, başkent Şam'da "çatışmasızlık bölgeleri" içinde yer alan Doğu Guta bölgesindeki Ayn Terma beldesine kara ve hava saldırıları düzenledi. Saldırılar sonucu beldenin farklı noktalarından dumanlar yükseldi.
Esed'in ateşkes ihlalleri devam ediyor Suriye'de Beşşar Esed güçleri, başkent Şam'da "çatışmasızlık bölgeleri" içinde yer alan Doğu Guta bölgesindeki Ayn Terma beldesine kara ve hava saldırıları düzenledi. Saldırılar sonucu beldenin farklı noktalarından dumanlar yükseldi.
Parçalı ay tutulması" gerçekleşti
"Parçalı ay tutulması" Van'dan da gözlendi.
Parçalı ay tutulması" gerçekleşti "Parçalı ay tutulması" Van'dan da gözlendi.
Parçalı ay tutulması" gerçekleşti
"Parçalı ay tutulması" Van'dan da gözlendi.
Parçalı ay tutulması" gerçekleşti "Parçalı ay tutulması" Van'dan da gözlendi.
Kenya halkı sandık başında
Doğu Afrika ülkesi Kenya'da, yeni devlet başkanının yanı sıra milletvekili, senatör, vali ve ilçe temsilcilerini belirlemek için yaklaşık 20 milyon seçmen sandık başına gitti. Başkent Nairobi’nin gecekondu mahallelerindeki Kibera’daki Olympic İlkokuluna giden seçmenler, uzun kuyruklar sebebiyle sırada bekledi.
Kenya halkı sandık başında Doğu Afrika ülkesi Kenya'da, yeni devlet başkanının yanı sıra milletvekili, senatör, vali ve ilçe temsilcilerini belirlemek için yaklaşık 20 milyon seçmen sandık başına gitti. Başkent Nairobi’nin gecekondu mahallelerindeki Kibera’daki Olympic İlkokuluna giden seçmenler, uzun kuyruklar sebebiyle sırada bekledi.
Anıt çınarın kırılan dalı otomobilin üzerine düştü
Bursa'da tescilli 183 yaşındaki anıt çınarın kırılan dalının otomobil üzerine düşmesi sonucu o sırada araç içinde bulunan sürücü yaralandı.
Anıt çınarın kırılan dalı otomobilin üzerine düştü Bursa'da tescilli 183 yaşındaki anıt çınarın kırılan dalının otomobil üzerine düşmesi sonucu o sırada araç içinde bulunan sürücü yaralandı.
Dünya Atletizm Şampiyonası 2017
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası İngiltere'nin başkenti Londra'daki Olimpiyat Stadı'nda 6. gün yarışları başladı. Erkekler 400 metre engelli koşuda ikincilik elde eden Türk atlet Yasmani Copello (fotoğrafta) büyük sevinç yaşadı.
Dünya Atletizm Şampiyonası 2017 Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası İngiltere'nin başkenti Londra'daki Olimpiyat Stadı'nda 6. gün yarışları başladı. Erkekler 400 metre engelli koşuda ikincilik elde eden Türk atlet Yasmani Copello (fotoğrafta) büyük sevinç yaşadı.
Kenya'daki gösteriler
evlet başkanlığı, genel ve yerel seçimlerin yapıldığı Kenya'da muhalefetin başkan adayı Raila Odinga destekçileri zaman zaman protestolara devam ediyor. Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu (IEBC) tarafından yapılan açıklamada Jubilee Partisi adayı Ali Bunow, Garissa bölgesinin valiliğini kazandığını ilan etti. Yapılan açıklamaların ardından, bölgedeki muhalefet parti destekçileri sonuçlara tepki göstererek Garissa pazarındaki bazı iş yerlerini ateşe verdi. Çıkan yangına itfaiye ekipleri ve bölgedeki bazı vatandaşlar müdahale etti.
Kenya'daki gösteriler evlet başkanlığı, genel ve yerel seçimlerin yapıldığı Kenya'da muhalefetin başkan adayı Raila Odinga destekçileri zaman zaman protestolara devam ediyor. Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu (IEBC) tarafından yapılan açıklamada Jubilee Partisi adayı Ali Bunow, Garissa bölgesinin valiliğini kazandığını ilan etti. Yapılan açıklamaların ardından, bölgedeki muhalefet parti destekçileri sonuçlara tepki göstererek Garissa pazarındaki bazı iş yerlerini ateşe verdi. Çıkan yangına itfaiye ekipleri ve bölgedeki bazı vatandaşlar müdahale etti.
Dünya Atletizm Şampiyonası 2017
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası İngiltere'nin başkenti Londra'daki Olimpiyat Stadı'nda 7. gün yarışları başladı. Erkekler 200 metre final turunda yarışan milli atlet Ramil Guliyev (fotoğrafta) altın madalyanın sahibi oldu. Guliyev sevincini Türk bayrağı açarak gösterdi.
Dünya Atletizm Şampiyonası 2017 Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası İngiltere'nin başkenti Londra'daki Olimpiyat Stadı'nda 7. gün yarışları başladı. Erkekler 200 metre final turunda yarışan milli atlet Ramil Guliyev (fotoğrafta) altın madalyanın sahibi oldu. Guliyev sevincini Türk bayrağı açarak gösterdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >