Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta

​Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta
​Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden geride bıraktığımız hafta. (19-25 Ağustos)

Dünyanın dört bir yanındaki Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından çekilen ve haftalık dünya gündeminin görsel özeti niteliğini de taşıyan bir fotoğraf seçkisi.

Ürdün'den dönmek zorunda kalan Suriyeliler çaresiz
Suriye'den Ürdün'e göç edip uygun olmayan koşullar nedeniyle ülkesine dönmek zorunda kalan binlerce sivil, sınıra yakın Dera ilinde kurdukları derme çatma çadır kentlerde barınmaya çalışıyor. Siviller, rejimin askeri ablukası nedeniyle memleketlerine ulaşamıyor.
Ürdün'den dönmek zorunda kalan Suriyeliler çaresiz Suriye'den Ürdün'e göç edip uygun olmayan koşullar nedeniyle ülkesine dönmek zorunda kalan binlerce sivil, sınıra yakın Dera ilinde kurdukları derme çatma çadır kentlerde barınmaya çalışıyor. Siviller, rejimin askeri ablukası nedeniyle memleketlerine ulaşamıyor.
"Kartal yuvası"nda vatan nöbeti
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Mehmetçik, 2 bin 522 rakımlı "kartal yuvası" olarak nitelendirilen üs bölgesinde gece gündüz vatan nöbeti tutuyor.
"Kartal yuvası"nda vatan nöbeti Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Mehmetçik, 2 bin 522 rakımlı "kartal yuvası" olarak nitelendirilen üs bölgesinde gece gündüz vatan nöbeti tutuyor.
Hayvan pazarlarında "kurban" hareketliliği
Şanlıurfa'daki hayvan pazarlarında yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor.
Hayvan pazarlarında "kurban" hareketliliği Şanlıurfa'daki hayvan pazarlarında yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor.
İspanya'daki terör saldırısı
İspanya'nın Barcelona kentindeki terör saldırısının ardından olayın meydana geldiği La Rambla caddesi üzerinde toplanan vatandaşlar, olayda hayatını kaybedenler için mum yakıp not bıraktı.
İspanya'daki terör saldırısı İspanya'nın Barcelona kentindeki terör saldırısının ardından olayın meydana geldiği La Rambla caddesi üzerinde toplanan vatandaşlar, olayda hayatını kaybedenler için mum yakıp not bıraktı.
Atları Van Gölü'nde yarışlara hazırlıyorlar
Van'ın Erciş ilçesinde yarış atı yetiştiriciliği yapan Özkan Bayraktar ve İzzet Şevketoğlu, atlarını Van Gölü'nde yarışmalara hazırlıyor, ayakları sakat olanları iyileştirmeye çalışıyor.
Atları Van Gölü'nde yarışlara hazırlıyorlar Van'ın Erciş ilçesinde yarış atı yetiştiriciliği yapan Özkan Bayraktar ve İzzet Şevketoğlu, atlarını Van Gölü'nde yarışmalara hazırlıyor, ayakları sakat olanları iyileştirmeye çalışıyor.
Chicago Hava ve Su Fuarı'nın provası nefes kesti
ABD'nin Chicago kentinde bu yıl 59’uncusu düzenlenecek olan Chicago Hava ve Su Fuarı’nda gösteri düzenleyecek akrobasi timleri gerçek zamanlı prova yaptı. Michigan Gölü üzerinde gerçekleşen ve yaklaşık 5 saat süren provayı binlerce Amerikalı Kuzey Caddesi Plajı'nda izledi. Provaya; The Firebirds Delta Team, Susan Dacy, Bill Stein, A-4 Skyhawk Jet Tac Demo, Aerostars ve AeroShell Aerobatic Team'in yanı sıra ABD Hava Kuvvetleri’nin Navy Blue Angels, A-10 Thunderbolt II, F-22 Raptor, P-51 Mustang, Chicago İftaiyesi ve Chicago Deniz Polisi timleri katıldı.
Chicago Hava ve Su Fuarı'nın provası nefes kesti ABD'nin Chicago kentinde bu yıl 59’uncusu düzenlenecek olan Chicago Hava ve Su Fuarı’nda gösteri düzenleyecek akrobasi timleri gerçek zamanlı prova yaptı. Michigan Gölü üzerinde gerçekleşen ve yaklaşık 5 saat süren provayı binlerce Amerikalı Kuzey Caddesi Plajı'nda izledi. Provaya; The Firebirds Delta Team, Susan Dacy, Bill Stein, A-4 Skyhawk Jet Tac Demo, Aerostars ve AeroShell Aerobatic Team'in yanı sıra ABD Hava Kuvvetleri’nin Navy Blue Angels, A-10 Thunderbolt II, F-22 Raptor, P-51 Mustang, Chicago İftaiyesi ve Chicago Deniz Polisi timleri katıldı.
Berivanların 3 bin rakımlı yaylaya zorlu yolculuğu
Van'ın Çatak ilçesindeki berivanlar (süt sağan kadın) 3 bin rakımlı yayladaki koyunlarından süt sağmak için her gün zorlu bir yolculuk gerçekleştiriyor. Katır sırtında 3 saat süren yolculuğun ardından yaylaya çıkan kadınlar burada koyunlardan elde ettikleri sütlerle ailelerinin geçimlerini sağlıyorlar Derin vadiler ve sarp kayalık bölgede gerçekleştirilen yolculuk esnasında zaman zaman katır sırtından düşerek yaralanan berivanların büyük bölümü bu zorluğu her gün yaşıyor.
Berivanların 3 bin rakımlı yaylaya zorlu yolculuğu Van'ın Çatak ilçesindeki berivanlar (süt sağan kadın) 3 bin rakımlı yayladaki koyunlarından süt sağmak için her gün zorlu bir yolculuk gerçekleştiriyor. Katır sırtında 3 saat süren yolculuğun ardından yaylaya çıkan kadınlar burada koyunlardan elde ettikleri sütlerle ailelerinin geçimlerini sağlıyorlar Derin vadiler ve sarp kayalık bölgede gerçekleştirilen yolculuk esnasında zaman zaman katır sırtından düşerek yaralanan berivanların büyük bölümü bu zorluğu her gün yaşıyor.
"Rostekh" Uluslarası Havai Fişek Festivali
Rusya'nın Başkenti Moskova'da düzenlenen "Rostekh" Havai Fişek Festivali sırasında atılan havai fişekler gökyüzünü aydınlattı. Gösterilere Ruslar ve turistler yoğun ilgi gösterdi.
"Rostekh" Uluslarası Havai Fişek Festivali Rusya'nın Başkenti Moskova'da düzenlenen "Rostekh" Havai Fişek Festivali sırasında atılan havai fişekler gökyüzünü aydınlattı. Gösterilere Ruslar ve turistler yoğun ilgi gösterdi.
ABD'de tam güneş tutulması
ABD'de 38 yıl aradan sonra tam güneş tutulması izleniyor. Tam tutulma, ülkede batı kıyısından doğu kıyısına ülkeyi baştan başa kateden, 113 kilometre genişliğinde bir gözlem alanından takip edildi. Dünyanın merakla beklediği güneş tutulmasının en iyi gözlemlendiği noktalardan birisi de Illinois eyaletinin Carbondale kenti oldu. Kent yakınındaki Giant City Eyalet Parkına akın eden binlerce Amerikalı kamp kurup, piknik yaparak bu doğa olayını gözlemledi.
ABD'de tam güneş tutulması ABD'de 38 yıl aradan sonra tam güneş tutulması izleniyor. Tam tutulma, ülkede batı kıyısından doğu kıyısına ülkeyi baştan başa kateden, 113 kilometre genişliğinde bir gözlem alanından takip edildi. Dünyanın merakla beklediği güneş tutulmasının en iyi gözlemlendiği noktalardan birisi de Illinois eyaletinin Carbondale kenti oldu. Kent yakınındaki Giant City Eyalet Parkına akın eden binlerce Amerikalı kamp kurup, piknik yaparak bu doğa olayını gözlemledi.
Şanlıurfa'da "acı" mesai
Tadı, rengi ve kokusuyla Şanlıurfa'da birçok yemeğe lezzet katan, çiğ köftenin olmazsa olmazı isot, kavurucu sıcakta uzun ve zahmetli bir sürecin ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Geçimlerini isot satarak sağlayan aileler tarafından alınan biberler, Sırrın bölgesinde, daha çok kadın ve çocuklar tarafından ev veya bahçelerde yıkandıktan sonra sap ve çöplerinden ayrılıyor. Kavurucu sıcağın üzerine acı da eklenince çalışanları bir hayli yoran biberler, elle parçalandıktan sonra makineden geçirilip naylonların üzerinde bir süre bekletiliyor. Zeytinyağı ile harmanlanarak eşsiz tat ve parlaklık kazanan biberler, bu zahmetli ve "acı dolu" yolculuğun ardından isota dönüşüyor.
Şanlıurfa'da "acı" mesai Tadı, rengi ve kokusuyla Şanlıurfa'da birçok yemeğe lezzet katan, çiğ köftenin olmazsa olmazı isot, kavurucu sıcakta uzun ve zahmetli bir sürecin ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Geçimlerini isot satarak sağlayan aileler tarafından alınan biberler, Sırrın bölgesinde, daha çok kadın ve çocuklar tarafından ev veya bahçelerde yıkandıktan sonra sap ve çöplerinden ayrılıyor. Kavurucu sıcağın üzerine acı da eklenince çalışanları bir hayli yoran biberler, elle parçalandıktan sonra makineden geçirilip naylonların üzerinde bir süre bekletiliyor. Zeytinyağı ile harmanlanarak eşsiz tat ve parlaklık kazanan biberler, bu zahmetli ve "acı dolu" yolculuğun ardından isota dönüşüyor.
ABD'de tam güneş tutulması
ABD'de 38 yıl aradan sonra tam güneş tutulması izleniyor. Tam tutulma, ülkede batı kıyısından doğu kıyısına ülkeyi baştan başa kateden, 113 kilometre genişliğinde bir gözlem alanından takip edildi. Güneş tutulması ABD'nin New York kentinden de gözlemlendi. Amerikalılar ve turistler güneş tutulmasını Times Meydanı'ndan seyrettiler.
ABD'de tam güneş tutulması ABD'de 38 yıl aradan sonra tam güneş tutulması izleniyor. Tam tutulma, ülkede batı kıyısından doğu kıyısına ülkeyi baştan başa kateden, 113 kilometre genişliğinde bir gözlem alanından takip edildi. Güneş tutulması ABD'nin New York kentinden de gözlemlendi. Amerikalılar ve turistler güneş tutulmasını Times Meydanı'ndan seyrettiler.
İstanbul'da kuvvetli yağış uyarısı
İstanbul'da beklenen kuvvetli yağış öncesi vatandaşlar dolu ihtimaline karşı araçlarını karton, kilim ve kumaşlarla korumaya çalışıyorlar.
İstanbul'da kuvvetli yağış uyarısı İstanbul'da beklenen kuvvetli yağış öncesi vatandaşlar dolu ihtimaline karşı araçlarını karton, kilim ve kumaşlarla korumaya çalışıyorlar.
Şam'da ''çatışmasızlık bölgesine'' saldırı
Suriye'de Esed rejimi, başkent Şam'da ''çatışmasızlık bölgeleri'' içerisinde yer alan Doğu Guta bölgesindeki Ayn Terma beldesine saldırı düzenledi. Yaralıların bulunduğu saldırıda vatandaşlar, çocukları bölgeden uzaklaştırdı.
Şam'da ''çatışmasızlık bölgesine'' saldırı Suriye'de Esed rejimi, başkent Şam'da ''çatışmasızlık bölgeleri'' içerisinde yer alan Doğu Guta bölgesindeki Ayn Terma beldesine saldırı düzenledi. Yaralıların bulunduğu saldırıda vatandaşlar, çocukları bölgeden uzaklaştırdı.
Başbakan Yıldırım Vietnam'da
Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc tarafından resmi törenle karşılandı. Tören öncesi askerlerin kepleri düzeltildi, bazılarının ise terleri silindi.
Başbakan Yıldırım Vietnam'da Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc tarafından resmi törenle karşılandı. Tören öncesi askerlerin kepleri düzeltildi, bazılarının ise terleri silindi.
Hacı adaylarının zorlu Hira yolculuğu
Hac ibadetini gerçekleştirmek için kutsal topraklara gelen Müslümanlar, Kurban Bayramı öncesinde Mekke'de İslamiyetin doğduğu topraklardaki kutsal mekanlarını ziyaret ediyor. Hacı adaylarının yoğun ilgili gösterdiği kutsal mekanlar arasında, Nur Dağı'ndaki Hira, ilk sıralarda yer alıyor. Kabe'nin 5 kilometre kuzeydoğusundaki Nur Dağı eteklerine sabahın erken saatlerinde gelen hacı adayları, yaklaşık bir saatlik zorlu tırmanışın ardından 621 metre yükseklikteki, Hazreti Muhammed'in 35 yaşından itibaren inzivaya çekildiği kutsal mekana ulaşabilmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyor. Türk Hacı adayları da ellerindeki bayraklarla bu heyecana ortak oluyor.
Hacı adaylarının zorlu Hira yolculuğu Hac ibadetini gerçekleştirmek için kutsal topraklara gelen Müslümanlar, Kurban Bayramı öncesinde Mekke'de İslamiyetin doğduğu topraklardaki kutsal mekanlarını ziyaret ediyor. Hacı adaylarının yoğun ilgili gösterdiği kutsal mekanlar arasında, Nur Dağı'ndaki Hira, ilk sıralarda yer alıyor. Kabe'nin 5 kilometre kuzeydoğusundaki Nur Dağı eteklerine sabahın erken saatlerinde gelen hacı adayları, yaklaşık bir saatlik zorlu tırmanışın ardından 621 metre yükseklikteki, Hazreti Muhammed'in 35 yaşından itibaren inzivaya çekildiği kutsal mekana ulaşabilmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyor. Türk Hacı adayları da ellerindeki bayraklarla bu heyecana ortak oluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >