Fotoğraflarla Milli Görüş Lideri; Necmettin Erbakan

Necmettin Erbakan
Necmettin Erbakan

Milli Görüş hareketinin lideri olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan siyasi hayatı boyunca 5 parti kurdu, kurduğu 4 parti kapatıldı. Beşinci partisi olan Saadet Partisi ise aktif siyasete devam etmektedir. Türk siyasi tarihinin mihenk taşlarından Necmettin Erbakan’ın siyasi fotoğrafları.

Almanya'daki ilk Türk bilim adamı olan Necmettin Erbakan, 200 ortaklı ilk yerli motoru üretecek olan Gümüş Motor'u kurarak motor üretimini gerçekleştiren isim olmuştur.

Necmettin Erbakan Kimdir?

  1. 29 Ekim 1926’da Sinop’ta dünyaya geldi. Sinop Kadı Vekili Mehmet Sabri Bey ve Kamer hanımın 4 çocuğunun en büyüğü olan Necmettin Erbakan’ın, (Kendi ifadesiyle) anne tarafı Çerkez, baba tarafı ise Kozanoğlu Beyliği’ne dayanır. İlkokula Kayseri’de başlayan Necmettin Erbakan, babasının tayini sebebiyle tahsilini Trabzon’da sürdürmüştür. Orta tahsiline İstanbul Erkek Lisesi’nde 1937’de başlayan Erbakan, 1943’te birincilikle bitirmiştir. Başarısı sebebiyle üniversiteye sınavsız girme hakkı kazanmasına rağmen bu hakkını kullanmayarak girdiği sınavdan yüksek başarıyla geçmiştir.
  2. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne kendisinden 1 sene evvelki öğrencilerle birlikte başlayan Necmettin Erbakan’ın dönem arkadaşları arasında Türk siyasetinin önemli isimleri Süleyman Demirel ve Turgut Özal da vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi’nden 1948’de mezun olan Necmettin Erbakan, aynı yıl asistan olarak aynı fakültenin Motorlar Kürsüsü’nde ders vermiştir.
  3. Üniversite tarafından 1951 yılında gönderildiği Almanya’daki Aachen Teknik Üniversitesi’nde doktorasını yapan Erbakan, motorların daha az yakıt sarf etmeleri konusunda araştırmalar ışığında bir rapor hazırladı. Söz konusu raporla birlikte doçentlik tezini de vererek İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 27 yaşındayken doçent oldu.
  4. Erbakan, solunum yetmezliğine bağlı, kalp ve çoklu organ yetmezliği sebebiyle 27 Şubat 2011’de yaşamını yitirdi. Vasiyeti sebebiyle kendisi için devlet töreni düzenlenmemiş, İstanbul’da Fatih Camii’nde cenaze namazı kılınmıştır. Cenaze namazına, 2 milyon insan katılmıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >