Fransa'da İslamafobi cinayeti soruşturmasında gelişme: Saldırganın psikiyatrik sorunları var denildi

Fransa'da İslamafobik cinayet
Fransa'da İslamafobik cinayet

Fransa'da bir camide Müslüman genç Aboubakar Cisse'yi bıçaklayarak ölümüne neden olan şüpheli, Olivier H, psikiyatrik rahatsızlıkları olduğu gerekçe gösterilerek psikiyatri merkezine sevk edildi.

Fransız kamu adına habercilik yapan Franceinfo'nun haberine göre, Olivier H, 20 Haziran'da ülkenin güneyindeki Doğu Pireneler vilayetinde bulunan psikiyatri merkezine gönderildi.

Olivier H'nin avukatı Adrien Gabeaud, 20 Haziran akşamından bu yana psikiyatri merkezinde tutulan müvekkilinin 3 hafta önce psikiyatrik değerlendirmeden geçtiğini belirtti.

Öldürülen Müslüman genç A. Cisse
Öldürülen Müslüman genç A. Cisse

Gabeaud, Olivier H'ye "ağır ve kronik şizofreni" tanısının konulduğunu ifade etti.

Müslüman gence saldırının detayları

Olivier H, 25 Nisan'da Fransa'nın Gard vilayetinde bulunan La Grand-Combe kasabasındaki Hatice Camisi'nde Aboubakar Cisse'den namaz kılmayı öğrenmek için yardım istemiş, örnek kişiliğiyle tanınan Cisse, bu teklifi kabul etmişti.

Olivier H, Müslüman genci secdeye gittiği sırada yaklaşık 50 kez bıçaklayarak bu anı kayda alıp sosyal medya platformunda paylaşmıştı.

Irk veya dine dayalı kasten öldürmeden tutuklanmıştı

Müslüman gencin cenazesi
Müslüman gencin cenazesi

Saldırının ardından İtalya'nın Pistoia şehrine kaçan Olivier H, 27 Nisan'da polis karakoluna teslim olmuş ve Fransa'ya iadesini kabul etmişti.

Olivier H, "ırk veya dine dayalı kasten öldürme" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında 9 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >