Fransa'da Türk meclis üyesi ASALA'yı kınadığı için istifa ettirildi

Arşiv
Arşiv

Fransa Valance kentinin Türk belediye meclis üyesi Yasin Yıldırım, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Ermeni terör örgütü ASALA'ya dair hazırladığı bir görseli sosyal medya hesabından beğendiği için zorla istifa ettirildi. Yıldırım geçen sene de 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını yalanlayan bir içerik beğendiği için hedef alınmıştı.

Fransa'nın Valence kentinde Türk belediye meclis üyesi,Ermeni terör örgütü ASALA saldırılarında şehit olan Türk diplomatların anısına yapılan bir paylaşımı beğendiği için istifa etmek zorunda bırakıldı.

Yasin Yıldırım - Arşiv
Yasin Yıldırım - Arşiv

Kent meclisinde encümen olarak görev yapan Yasin Yıldırım, kardeşinin sosyal medyada paylaştığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığının"Ermeni terörü saldırılarında şehit diplomatlarımız" başlıklı görseli beğendi.

Ermeni derneklerinin şikayeti ve baskısı üzerine,Belediye Başkanı Nicolas Daragon, Yıldırım’dan istifa etmesini istedi.

Yıldırım, baskılar üzerine görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Daha önce de hedef gösterildi


Ermeni dernekleri, geçen yılki seçim kampanyası boyunca da Yıldırım’ı 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını yalanlayan bir içerik beğendiği için hedef almıştı.

Ne olmuştu?

Fransız parlamentosundaErmeni lobilerinin baskısıyla 2001’de çıkan yasayla 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları tanınmıştı.

Diğer yandan diasporanın baskısıyla bu iddiaların inkarını suç olarak tanıyan ve bir yıl hapis ile 45 bin avro para cezası veren yasa, parlamentodan çıkmıştı.

Fransa Anayasa Konseyi tepkiler üzerine yasayı ifade özgürlüğüne aykırı bularak iptal etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >