Fransa'dan yeni sosyal medya hamlesi: Yasalara uygun hale getirilecek

Arşiv
Arşiv

Fransa'dan sosyal medya devlerine karşı yeni bir hamle geldi. İddialara göre, Twitter, WhatsApp gibi şirketler, kullanıcı sözleşmelerini Fransız yasalarına uygun hale getirecek ve kullanıcı bilgilerini istenildiği zaman devlete verecek. Aksi durumda şirketlerin yıllık cirosunun yüzde 6’sı kadar para cezası verilecek.

Geçen hafta, mesajlaşma hizmeti WhatsApp, birçok kullanıcıyı kişisel verileri Facebook şirketleriyle paylaşmak için yeni gizlilik kurallarını kabul etmeye zorladı. Kullanıcılar, şartları kabul etmedikçe uygulama hizmetini kullanamayacak.

Kullanıcı sözleşmeleri Fransız yasalarına uygun hale getirilecek

Fransa’dan sosyal medya devlerinin uygulamalarına karşı yeni bir hamle geldi.

İddialara göre; Twitter, WhatsApp gibi şirketler, kullanıcı sözleşmelerini Fransız yasalarına uygun hale getirecek ve kullanıcı bilgilerini istenildiği zaman devlete verecek. Aksi durumda ise bu şirketlere yıllık cirosunun yüzde 6’sı kadar para cezası verilecek.


Trump'ın hesabının askıya alınmasına tepki

Fransa Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, Europe 1 radyosunda yaptığı açıklamada, Twitter'ın Trump'ın hesabını askıya almasına ilişkin, "Bu karardan rahatsız oluyorum" dedi.

Sosyal medyada nefret ve şiddet içerikli paylaşımlarla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Attal, ancak bir kişinin hesabının kapatılması için kriterlerin belirlenmesi gerektiğini aktardı.

Attal, nefret ve şiddete çağrı yapan paylaşımlarla ilgili düzenlemelerin yapılması gerektiğini ancak düzenleme yapmak ile bir kişiyi sosyal medyada paylaşım yapmasını engellemek arasında fark olduğunu belirterek, "Bu karar çok kolay şekilde alınmış bir karar. Donald Trump, görev süresinin sonuna geldi. Yeniden seçilmiş olsaydı, sosyal medya devleri bu kararı alır mıydı bilmiyorum" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >