Fransız doktorlardan inanılmaz öneri: Aşıyı önce Afrika'da deneyelim

Doktor Camille Locht
Doktor Camille Locht

İki Fransız doktor canlı yayında, koronavirüs aşısını ilk olarak Afrika'da denemeyi önerince tepkilerin odağı oldu. Eleştiriler sonrası kanal programın internetteki kaydını sildi, INSERM ise "Konuşulanlar yanlış yorumlandı." dedi.

Fransız televizyonu LCI'da iki Fransız doktor inanılması güç bir öneride bulundu.

Covid-19 aşısının ilk önce Afrika'da denenmesi gerektiğini savunan doktorlar, "Çünkü orada maske, tedavi ve reanimasyon tekniği." yok dedi.

Doktor Jean Paul Mira
Doktor Jean Paul Mira

Paris'teki Cochin Üniversitesi yoğun bakım ünitesinin başındaki doktor Jean Paul Mira, Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırma Enstitüsü (INSERM) Araştırma Başkanı Camille Locht'a, "Aşıları önce Afrika'da denememiz gerekmez mi?" diye sordu.

Yayından bir görüntü
Yayından bir görüntü

Mira, "Çünkü orada yaşayanların maskesi, tedavi olanakları ve reanimasyon gibi teknikleri yok" dedi. Aynı fikirde olan Locht, "Böyle bir çalışmaya Afrika'da liderlik etmeyi ciddi bir şekilde düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yayından görüntüleri paylaşan futbolcu Samul Eto'o, iki doktora "Afrika sizin oyun alanınız değil." diyerek tepki gösterdi.

Didier Drogba da, "Afrika bir test laboratuvarı değildir." dedi.

Tepkiler sonrası kanal yayını internetten kaldırırken, INSERM yayınladığı mesajda görüntülerin "yanlış yorumlandığını" öne sürdü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >