Fransızlardan Arakanlılar için seferberlik: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istediler

arşiv
arşiv

Radikal Budistlerin ve ordunun saldırısı altında yaşam mücadelesi veren Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan Rohingya Müslümanları için sosyal medya fenomeni Fransız Jerome Jarre’nün öncülüğünde başlatılan kampanyaya ünlü aktör Omar Sy ve DJ Snake de destek verdi.
#LOVEARMY grubu #ErdoganHelpRohingya hashtagiyle Twitter’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istiyor. İşte dikkat çeken o tweetler...

Fransızlar Arakanlılar için seferberlik başlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istediler. Myanmar’ın Arakan bölgesinde Müslümanların yaşadıkları zorlukları yerinde gören Fransız #LOVEARMY grubu Twitter’dan Rohingya Müslümanları için kampanya başlatarak mazlum Müslümanlara yardım etmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Kampanyaya dünyaca ünlü isimlerden de destek veriyor.

Sosyal medyada başlatılan kampanyada dünyanın dört bir tarafından binlerce duyarlı insan Arakanlı Müslümanlara yardım edilmesi amacıyla ErdoganHelpRohingya hashtagi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek bekliyor.

İşte çok çarpıcı o tweetler….

Ünlü aktör Omar Sy paylaştığı videoda Bangladeş’te Rohingya Müslümanlarının yaşadığı kampın dünyanın en büyük mülteci kampında olduğunu belirtiyor.

Mülteci kampındaki insanların itibarlarından, özgürlüklerinden ülkelerinden ve güvenliklerinden mahrum bırakıldığını vurgulayan ünlü aktör, Mülteci kampına, onlar için geldiklerini tüm dünyanın bu insanlara yardım etmesi gerektiğini söylüyor. Kampta yaşayan ailelerle konuştuklarını söyleyen tecrübeli aktör, buradaki ailelerin elektrik, ayakkabı, ilaç gibi birçok temell ihtiyaca sahip olmadığını vurgulayan Sy “Bundan dolayı hep birlikte onlara yardım etmeliyiz. Tüm dünyaya ırk, millet, kültür, din fark etmeksizin bizlere katılması için çağrıda bulunuyoruz. Haydi arkadaşlar beraber bunu başarabiliriz. Dünyanın en büyük yardım kampanyasını başlatabiliriz. Lütfen; etiketleyin, paylaşın, retweetleyin” ifadelerini kullandı.

WE NEED YOUR HELP!WE ARE ASKING IF THE TURKISH PRESIDENT CAN HELP US WITH OUR ROHINGYA MISSION!PLEASE EVERYONE RETWEET AND USE THE HASHTAG #ErdoganHelpRohingya 🇹🇷

Jerome Jarre de Twitter'da paylaştığı videoda "Arakan katliamından kurtulanlar öyle hikayeler anlatıyorlar ki hayal bile edemezsiniz. Aileleri, evlerini ve ülkelerini kaybeden bu insanlar resmen cehennemi yaşamışlar... Mülteci kampında hiçbir hakları olmayan bu insanların kampın dışına çıkmalarına dahi izin verilmiyor..." Jarre'nin bu videosu 35.000'i aşkın kişi tarafından retweetlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kampanyaya yanıt verdi

Dear @jeromejarre,We never turn down requests for assistance — wherever the people in need may be.We will support #LoveArmyforRohingya efforts through our aid agencies, @AFADTurkey @Tika_Turkey and @RedCrescentTR, along with @TurkishAirlines. https://t.co/fQ0eaOPvBx

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jerome Jarre'nin başlattığı kapmanyaya resmi Twitter hesabı üzerinden verdiği yanıtta,

"Sevgili @jeromejarre, İhtiyaç sahipleri nerede olursa olsun, yardım taleplerini asla geri çevirmeyiz. Yardım kuruluşlarımız @AFADTurkey @Tika_Turkey, @RedCrescentTR ve @TurkishAirlines ile birlikte #LoveArmyforRohingya 'yı desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

#LoveArmyForRohingya ve #ErdoganHelpRohingya etiketleriyle paylaşılan videolar ve tweetlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zulüm altındaki Arakanlı Müslümanlar için yardım beklendiği belirtiliyor. Müslümanların eziyet çektiği bölgeye giden Lovearmy grubunun temsilcileri Twitter'daki paylaşımlarında Arakanlıların açlık, susuzluk, kıyafet sıkıntısı çektiği, en temel ihtiyaçlarından bile yoksun bırakıldığı vurgulanıyor. Bu anlamda her zaman ezilenlerin ve mazlumların sesi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rohingya Müslümanları için yardım beklendiği belirtiliyor.

Daha önce de sosyal medya yıldızları Jerome Jarre, Casey Neistat ve aktör Ben Stiller gibi isimlerin öncülük ettiği "Love Army for Somalia" adlı girişimle iş birliği kapsamında THY, 60 ton besin takviyesini Somali Mogadişu’ya ulaştırmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >