Fujitsu'dan açıklama geldi: 'Damar kimlik doğrulama sistemi aşıldı' haberleri gerçeği yansıtmıyor!

Fujitsu
Fujitsu

Fujitsu'nun üzerinde uzun süredir çalıştığı 'damar kimlik doğrulama' sistemlerinin hack'lendiği iddiaları yalanlandı. Ayrıntılar haberimizde:

Geçen hafta, 'biyometrik doğrulama' sistemlerinde uzmanlaşan Jan Krissler ve Julian Albrecht isimli iki kişinin Hitachi ve Fujitsu geliştirdiği 'damar kimlik doğrulama' sistemini aştığı yönünde iddialar ortaya çıkmış, biz de GZT.com olarak konuya yer vermiştik.

Fujitsu, yapılan bu testlerin aslında gerçeği yansıtmadığını özellikle vurguluyor.
Fujitsu, yapılan bu testlerin aslında gerçeği yansıtmadığını özellikle vurguluyor.

Balmumundan yapılan prototip el yardımıyla kilidin aşıldığı ve damar kimlik doğrulama sisteminin devre dışı kaldığı iddia edilmişti. Ancak konuyla alakalı olarak Fujitsu'dan bir basın açıklaması geldi. Tam açıklama metni şu şekilde:

  • Chaos Computer Club'ın etik kurallar çerçevesinde yürüttüğü biyometrik doğrulama testinde güvenlik mekanizmalarından sadece "canlı doku" tanıma kısmını aşabildiği iddia edilmiştir. PalmSecure teknolojisi sadece canlı doku tanıma sistemiyle aşılamayacak kadar güvenliği karmaşık biçimde tasarlanmıştır.

    Oldukça detaylı birçok güvenlik aşaması içeren bu teknoloji, azami güvenlik elde etmek üzere gerçek bir yaşam ortamında uygulanan güvenlik prosedürleri ve kullanıcı uygulama özellikleri dikkate alınmadan laboratuvar ortamında test edilmiştir. Sistemin canlı doku tanıma için kullanılan Kayıt Kalite parametresi Fujitsu tarafından hiç bir şekilde önerilmeyen, gerçekçi olmayan değerlere düşürülmüştür. Son derece karmaşık bir çok güvenlik aşama içeren PalmSecure teknolojisi kesinlikle aşılamamıştır.
    Fujitsu, sürekli gelişim göstermek adına bu ve benzeri testleri desteklemektedir. PalmSecure teknolojimizde kullanılan biyometrik kimlik doğrulama yöntemi, tüm biyometrik sensör teknolojilerinde en doğru ve güvenli teknolojilerden biri olmaya devam etmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >