Futbolda yeni dönem: Video'yu izleyen hakem penaltı kararı verdi

Video sistemi ilk kez FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda uygulanmaya başlandı. Gerçekleştirilen ilk uygulama ile çıkan karar penaltı oldu.

Hakemlerinin futbol içerisinde en sevilmeyen kişiler olduğu hepimizin malumudur. Ancak video hakem uygulaması ile bu durum değişecek gibi görünüyor. Çünkü hakemler artık pozisyonları göremedikleri durumlarda ekranlara giderek pozisyonları tekrar izleyebilecek.

Bu aşamaya gelinene kadar sürekli düzenlemeler yapılsa da yaraya derman olunamadı. Öyle ki 5 hakem bile bu duruma çözüm olamamış ve birçok yanlış düdük çalındığı oluyordu.

Japonya'da düzenlenen 13. FIFA Kulüpler Dünya Kupası'ndaki yarı final maçında, Güney Amerika Futbol Konfederasyonunun (CONMEBOL) düzenlediği Libertadores Kupası'nın şampiyonu Kolombiya ekibi Atletico Nacional ile ev sahibi kontenjanından turnuvaya katılan Japonya Birinci Ligi şampiyonu Kashima Antlers karşılaştı.

Osaka kentindeki Suita Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 31. dakikası, futbol tarihi açısından bir kilometre taşı oldu. Hakem Viktor Kassai, Atletico Nacional ceza sahasında yaşanan pozisyonu, FIFA organizasyonlarında ilk kez kullanılan video hakem sistemi sayesinde yeniden izledi ve penaltıya hükmetti.

Yanlış kararları neredeyse ortadan kaldıracak uygulama futbolseverler tarafından memnuniyetle karşılandı. Geç kalınmış bir uygulama olsa da büyük bir soruna çözüm bulacağına şüphe yok.

İşte uygulamanın videosu;













Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >