Game of Thrones final sezonu fragmanı yayınlandı: Starklar'ın sonu

Game of Thornes 8.sezon tanıtım videosu yayınlandı.
Game of Thornes 8.sezon tanıtım videosu yayınlandı.

Tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine ulaşan, belki de en merakla beklenen dizilerinden olan Game of Thrones, 8. ve final sezonu 14 Nisan'da yayınlanıyor. HBO, dün gece geç saatlerde yayınladığı 8.sezon tanıtım videosu ile hayranlarına bir kez daha final sezonunun nefes keseceği mesajını verdi.

17 Nisan 2011 yılında ilk bölümü yayınlanan daha sonrasında dizi tarihinin en akılda kalacak yapımlarından birisi haline gelen Gameof Thrones, bu yıl 8. ve son sezonuyla 14 Nisan'da son kez seyirciyle bulaşacak.

Hazırlanan tanıtım videosu dizinin önemli bir sahnesinden çok, bu sezon yaşanacak olayların bir özetini göstermek için özel olarak çekilmiş gibi gözüküyor. Yani dizide böyle bir sahneyle karşılaşmama ihtimali de söz konusu.

Game of Thrones 8. sezon analiz

Fragmanda Stark ailesinin 3 üyesininStark mezarlığında tekrar bir araya geldiğini (Jon, Arya ve Sansa) görüyoruz. Fragmanda dikkat çeken bir diğer detay da, John Snow'un Lyanna Stark'ın heykelinin yanından geçerken ''onu korumalısın'' dediği repliği duyuyoruz. Daha sonra diğer kardeşler Arya ve Sansa'nın gözüktüğü sahnelerde Catelyn Stark'ın sesinden bir itiraf yükseliyor. ''Annesiz bir çocuğu (Jon Snow) sevmediğim için ailemin başına bunlar geldi.'' ve en çarpıcı sahne... Bu kez de Ned Stark'ın mezarından yükselen ses Jon Snow'a ''Sen bir Stark'sın. Adıma sahip değilsin ama kanıma sahipsin'' dediğini duyuyoruz. Bu da bize 8. sezona Jon Snow'un imzasını atacağı ipucunu veriyor.

Game of Thrones 8. ve final sezonu ne zaman?

Fragmanın sonunda 3 kardeşin bir arada olması, Sansa'nın ise adeta bir kraliçe gibi ortalarında durması, Sansa'nın ihtiraslarına yenik düştüğü bu yüzden de Starklar'ın başının belada olduğu anlaşılıyor. Nitekim tüm mezarlık bir anda buz kesiyor ve 3 Stark'ın da (Jon, Arya ve Sansa) mezarları beliriyor.

Bu fragmandan net bir mesaj alınacaksa o da 3 Stark'ın da başınınbelada olduğu, hatta ölebileceğini ima ediyor olması. Bran'in orada olmaması da, Bran'in 'daha üstün bir görevi' yerine getirmek için son sezonun kilit isimlerinden birisi olacağı mesajını içeriyor olabilir.

Game of Thornes 14 Nisan'da HBO kanalında toplam 6 bölüm olacak şekilde yayınlanacak. Sadece6 bölüm yayınlanacak olması sizi üzmesin çünkü her biri ayrı bir film gibi etki yapacağından şüpheniz olmasın.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >