Game of Thrones için yeni bir final sahnesi mi çekildi?

Game of Thrones dizisi için yeni bir final sahnesi çekildiği iddia edildi.
Game of Thrones dizisi için yeni bir final sahnesi çekildiği iddia edildi.

8 yıllık ekran macerasını geçtiğimiz aylarda sonlandıran Game of Thrones efsanesinin finali izleyicileri tarafından beğenilmedi.

Hatta dizinin bazı hayranları yeni bir final bölümü çekilmesi için internet üzerinden kampanya başlatmış Sansa Stark’ı canlandıran Sophie Turner imza kampanyasını saygısızlık olarak nitelendirmişti.

Ancak dizinin sevilen karakterlerinden Tormund’u canlandıran Kristofer Hivju, yayınlanan fnalin yerine yeni bir alternatif bölüm çekildiğini belirtti.

8 yıl boyunca tüm dünyada severek takip edilen Game of Thrones serisi geçtiğimiz aylarda sona erdi. İzlenme rekoru kıran dizi, finaliyle hayal kırklığına uğrattı.

Bölümü beğenmeyen izleyiciler sezonun yeniden çekilmesi için internet üzerinden bir kampanya bile başlatmıştı. Ancak nefret edilen final bölümüne bir de alternatif final bölümün Bu bilgiyi veren kişi ise dizinin sevilen karakterlerinden Tormund’u canlandıran Kristofer Hivju oldu.

Final bölümü tam bir hayal kırıklığı oldu

Game of Thrones ilk dört sezonundan sonra yavaş yavaş düşüşe geçmeye başladı. Dizinin final bölümü bu düşüsün sonu gibiydi. Tam bir hayal kırıklığı oldu. Hayranlar internetten kampanya başlatarak finalin tekrar çekilmesini talep etti. Ancak final tekrar çekilmediği gibi karar da saygısızlık olarak nitelendirildi.

Bu arada şu bilgiyi de vermemiz gerektiğini düşünüyoruz;IMDb’de final sezonunun en yüksek puan alan bölümü 7,9 ile ikinci bölüm olmuştu. Dizinin final sezonu Rotten Tomatoes’da eleştirmenlerden %58, izleyicilerden ise %32 aldı. Sekizinci sezon Metacritic’te ise eleştirmenlerden 74, kullanıcılardan 4,1 puan alabilmişti.

Ancak seyirci galip gelmeyi başardı

Bu başlığı atmamızın sebebi Game of Thrones dizisi için alternatif final çekildiğiyle ilgili gelen bilgiler nedeniyle oldu. Dizinin sevilen karakterlerinden birisi olan ve Tormund’u canlandıran Kristofer Hivju Metro dergisine verdiği bir röportajda alternatif bir son çektiklerini dile getirdi. Bu da seyircinin başlattığı kampanyaların doğru olduğunu ifade ediyor. Hivju çekilen bölümle ilgili, ''Size bununla ilgili herhangi bir şey söyleme iznim var mı bilmiyorum'' dedi.

Yeni dizi de yolda

Game of Thrones 8 sezonun ardından tartışmalı bir son ile Westeroshikayesini kapatmıştı. Ancak tüm dünyada milyonlarca izleyicisi olan ve bu izleyicilerin GoT evrenini oldukça sevmesi HBO kanalının bu hikayeden kolay kolay vazgeçmemesini sağladı.

HBO bu doğrultuda geçmişte 5 yeni Game of Thrones projesinin üzerinde çalıştıklarını ve 3'ünün aktif olarak üzerinde durulduğunu açıklamıştı. Şimdiyse yeni dizinin isminin The Long Night olacağı söylentileri ortaya atıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >