Game of Thrones son bölümü izlenme rekoru kırdı

Game of Thrones serüveni geçtiğimiz pazar günü itibariyle son buldu. 

Fotoğraf/HBO
Game of Thrones serüveni geçtiğimiz pazar günü itibariyle son buldu. Fotoğraf/HBO

Fantastik evreni, epik hikaye anlatımıyla, 8 yıl boyunca tüm dünyada seyircilerin severek takip ettiği Game of Thrones serisi sona erdi. Tartışmalı bir son sezonun ardından seyircilere veda eden dizi, giderken arkasında kırılması güç bir seyirci rekoru bıraktı. Pazar akşamı yayınlanan Game of Thrones'un final bölümü ABD'de 19.3 milyon kişi tarafından izlenerek rekor kırdı.

Amerikan telekomünikasyon devi AT&T'nin Warner Media medya şirketine ait olan HBO, yaptığı açıklamada televizyon kanalı ve uygulamaları üzerinden Pazar akşamı final bölümünü 19,3 milyon Amerikalı'nın izlediğini açıkladı.

GoT, efsane bir yapıma yakışacak şekilde, rekor kırarak ekranlara veda etti.
GoT, efsane bir yapıma yakışacak şekilde, rekor kırarak ekranlara veda etti.
  • Not:
  • Bu rakam dünyanındört bir yanında ABD ile aynı anda anlaşmalı medya kurumları aracılığıyla diziyi izleyenlerinrakamını ise içermiyor.

HBO kanal yetkilileri 150 ülkede yayınlanan Game of Thrones'un tüm dünyada ulaştığı izleyici sayısını açıklamanın oldukça güç olduğunu söylüyor. Diziye ait bir önceki rekor ise geçen haftaki bölümü izleyen 18,4 milyon kişi ile kırılmıştı. GoT ayrıca HBO kanalının bir diğer efsane yapımı olan Sopranos'a ait bir bölümü en çok izlenen dizi rekorunu da eline geçirmiş oldu.

Başrol oyuncularından Emilia Clarke dizinin final yapmasının ardından izleyicilere teşekkür etti.
Başrol oyuncularından Emilia Clarke dizinin final yapmasının ardından izleyicilere teşekkür etti.

Game of Thrones oyuncularının hayranlarına veda mesajı

Game of Thrones karakterlerine hayat veren oyuncular, yaşadıkları deneyimi final bölümün ardından seyirciler için değerlendirdi. Her oyuncu kendi karakteri üzerinden kişisel yorumlarını izleyiciyle paylaştı. Daenerys karakterinin canlandıran başrol oyuncusu Emilia Clarke, veda mesajında ''Bizim hikayemizi paylaşan ve bu macerada bize ortak olan tanımadığım milyonlarca seyircimize teşekkür ediyorum'' dedi.

8 yıl gibi, bir televizyon şovu için oldukça uzun bir zaman olarak kabul edilecek süre zarfında ilk bölümünden son bölümüne kadar büyük kitlelere ulaşmayı başaran Game of Thrones, her ne kadar final sezonuyla seyircileritatminetmeyi başaramamış olsa da, yarattığı Game of Thrones evreni ve anlattığı fantastik hikaye ile bir daha asla unutulmayacak diziler arasında yerini aldı. Bunu da seyircilere veda ederken kırılması güç bir rekora imza atarak perçinlemiş oldu.

İlgili video:

Dünyanın en çok izlenen dizilerinden birisi olmayı başaran Game of Thrones'un geride bıraktığı miras

Game of Thrones'un sezon finali senaryosunda yaşanan tutarsızlıklar ve anlamsızlıklar sebebiyle hayranlarının hışmına uğradı.
Game of Thrones'un sezon finali senaryosunda yaşanan tutarsızlıklar ve anlamsızlıklar sebebiyle hayranlarının hışmına uğradı.

Final sezonunun senaryosu eleştirilere sebep oldu (Spoiler içerir)

Game of Thrones'un final sezonu seyircilerde ilk başta bir tepkisizlik oluştururken, daha sonrasında büyük bir eleştiri yağmuruna dönüştü. Özellikle sosyal medyada yapılan eleştiriler, kitlesel eylemlere dönüştü. Hatta 1 milyona aşkın seyirci dizinin final bölümünün yeniden çekilmesi için imza kampanyasına dahil oldu. Hal böyle olunca dizinin final senaryosunda yazarlar tarafından işlenen hikayelerin çoğu havada kaldı.

Game of Thrones'u ilk 5 sezonunun nasıl olduğunu seyircilere soracak olursanız, alacağınız cevap muhtemelen, senaryosunda yer alan genişanakarakter yelpazesi ve her karakterin kendi hikayesine olan tutarlılığının diziye izleyiciyi yormadan işlenmiş ve her defasında 'acaba bu sefer ne olacak?' hissini uyandırmayı başarmasının etkisinden bahsedecektir. Bu ölçekte bir hikayenin sonunun 'hüsran' olmasının sebebini anlamak, anlamaya çalışmak seyircilerde boşluk hissi oluşmasına sebep oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >