Game of Thrones ve Donald Trump gerginliği: Adımız siyasete karışmasın

Game of Thrones dizisinden Emilia Clarke.
Game of Thrones dizisinden Emilia Clarke.

Game of Thrones 8 ve son sezonu ile başladı. Herkesin merakla beklediği dizi yayınlandığı andan itibaren rekor kırdı. Ancak tüm bunların yanında ABD başkanı Donald Trump ve Game of Thrones ekibi arasında afiş gerginliği yaşandı. Trump'ın, 'Rusya ile işbirliği' yaptığının iddia edildiği davanın lehine sonuçlanmasının ardından dizinin görsellerini kullanarak sosyal medya hesabından 'oyun bitti' adı altında yaptığı paylaşıma dizinin yayınlandığı kanalın sözcüsünden yanıt geldi. Sözcü, ''Adımızın siyasetle karışmasını istemiyoruz'' dedi.

Game of Thrones, son sezonu ile seyircisi ile buluştu. Fantastik hikayesi ile tüm dünyada başarı yakalayan dizinin 8. sezonu 6 bölüm olarak ekrana gelecek. Tüm dünyada aynı anda yayına giren dizi milyonlarca kişiyi uykusuz bıraktı. Game of Thrones tüm bu başarısının yana sıra istenmediği bir olayla gündeme geldi.

Siyasetle anılmak istemiyorlar

ABD Başkanı Donald Trump’ın bir kez daha Game of Thrones’a atıf yapan bir paylaşımda bulundu. Bu durum dizinin yayınlandığı kanalı rahatsız etti. Kanal, ‘coşkuyu anlıyoruz ama bizi siyasi amaçlar için kullanmayın’ mesajını verdi. Dizinin yayınlandığı HBO kanalının sözcüsü yaptığı açıklamada,''Şimdi final sezonu da başladığından Game of Thrones için gösterilen coşkuyu anlasak da, biz yine de fikri haklarımızın siyasi amaçlar için kullanılmasını tercih ediyoruz'' dedi.

Game of Thrones, son 6 bölüm olarak yayınlanacak.
Game of Thrones, son 6 bölüm olarak yayınlanacak.

Donald Trump'ın paylaşımı

Başkan Donald Trump fenomen dizi Game of Thrones’a (Taht Oyunları) atıfta bulunarak, “Oyun Bitti” yazılı bir görsel paylaştı. Trump'ın bu paylaşımı ise dizinin ekibi tarafından hoş karşılanmadı. ABD Başkanı daha önce de buna benzer bir paylaşım yapmıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >