Gazeteci görünümlü PKK sempatizanı: Alman Chase Winter

Herkes Winter'ın Beşiktaş'taki terör saldırısı sonrası attığı twitte saldırıyı 'başarılı' bulduğunu ifadesini eleştirdi ama asıl sorulması gereken soru sorulmadı. Alman DW Muhabiri Chase Winter, İstanbul'daki terör saldırısını kimin yaptığını, PKK(TAK) henüz saldırıyı üstlenmeden nereden biliyordu? İşte gazeteci görünümlü terör sevici Winter'ın kabarık sicili...

Alman DW Muhabiri Chase Winter, İstanbul'daki terör saldırısını kimin yaptığını, PKK(TAK) henüz saldırıyı üstlenmeden nereden biliyordu? Herkes Winter'ın terör saldırısı sonrası attığı twitte saldırıyı 'başarılı' bulduğu ifadesini eleştirdi ama asıl sorulması gereken soru sorulmadı. Terör örgütü TAK(PKK) gerçekleştirdiği saldırıyı pazar günü saat 18 sularında üstlenmişken, DW Muhabiri Winter saldırıdan 1,5 saat sonra saldırıyı yapan örgütün TAK olduğunu açıkladı. Bu da akıllara Winter'ın saldırının istihbaratını önceden edindiğini ihtimalini getirdi.

Winter'ın geçmişte yaptıklarına bakıldığında salt gazeteci olmadığı Kürt Meselesi adı altında terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı anlaşılıyor. İşte gazeteci görünümlü terör sevici Winter'ın kabarık sicili:

DW Muhabiri Winter'ın makalelerinde PKK güzellemesi 

                                    
                                    
                                    PKK'nın bağımsız Kürt devleti çağrılarından vazgeçtiğini belirten Winter, şimdilerde PKK'nın kültürel, dilsel ve siyasi haklardan daha fazlasını istediğini ifade ederek PKK'yı şirinleştiriyor. 

Winter makalelerinde PKK'nın Ortadoğu için bir genel yönetim biçimi olan kadın hakları, insan hakları, çevrecilik, toplulukçuluk ve "demokratik özerklik" konularını içeren bir model düşündüğü saçmalığını iddia ediyor.
DW Muhabiri Winter'ın makalelerinde PKK güzellemesi PKK'nın bağımsız Kürt devleti çağrılarından vazgeçtiğini belirten Winter, şimdilerde PKK'nın kültürel, dilsel ve siyasi haklardan daha fazlasını istediğini ifade ederek PKK'yı şirinleştiriyor. Winter makalelerinde PKK'nın Ortadoğu için bir genel yönetim biçimi olan kadın hakları, insan hakları, çevrecilik, toplulukçuluk ve "demokratik özerklik" konularını içeren bir model düşündüğü saçmalığını iddia ediyor.
Yazılarında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a tutsak lider masumlaştırması yapması

                                    
                                    
                                    PKK'nın salt,tutsak lider(!) Abdullah Öcalan'ın önderliğindeki bir gerilla kuvveti olmadığını iddia eden Winter, terör örgütünün milyonlarca taraftarının olduğunu ve PKK'nın birkaç ön örgütüyle  birlikte ulus ötesi bir toplumsal ve politik hareket olduğuna ilişkin yazılar yazarak terör örgütünün alenen propagandasını yapıyor.
Yazılarında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a tutsak lider masumlaştırması yapması PKK'nın salt,tutsak lider(!) Abdullah Öcalan'ın önderliğindeki bir gerilla kuvveti olmadığını iddia eden Winter, terör örgütünün milyonlarca taraftarının olduğunu ve PKK'nın birkaç ön örgütüyle birlikte ulus ötesi bir toplumsal ve politik hareket olduğuna ilişkin yazılar yazarak terör örgütünün alenen propagandasını yapıyor.
PKK'nın sözde lideri Cemil Bayıkla röportaj yoluyla Türkiye'nin DAEŞ'e destek verdiği iftirasına çanak tuttu

                                    
                                    
                                    Türkiye'nin PKK'yla PYD'yle, DAEŞ'le en etkin mücadele ettiği dönemde Türkiye'ye yönelik El Nusra Cephesini, DAEŞ'i, El Kaide üyesi grupları desteklediği gibi mesnetsiz iftiraları,Türkiye'nin Ortadoğu'daki barışı engellediği saçmalığını PKK'nın sözde lideri Cemil bayıkla röportaj yoluyla çeşitli mecra organlarında yayınlattı, ülkemizi dünyada zor durumda kalmasını kendisine misyon edindi.
PKK'nın sözde lideri Cemil Bayıkla röportaj yoluyla Türkiye'nin DAEŞ'e destek verdiği iftirasına çanak tuttu Türkiye'nin PKK'yla PYD'yle, DAEŞ'le en etkin mücadele ettiği dönemde Türkiye'ye yönelik El Nusra Cephesini, DAEŞ'i, El Kaide üyesi grupları desteklediği gibi mesnetsiz iftiraları,Türkiye'nin Ortadoğu'daki barışı engellediği saçmalığını PKK'nın sözde lideri Cemil bayıkla röportaj yoluyla çeşitli mecra organlarında yayınlattı, ülkemizi dünyada zor durumda kalmasını kendisine misyon edindi.
Makalelerinde PKK'yı terör örgütü değil de insan hakları savunucu olarak lanse etmesi 

                                    
                                    
                                    Winter yine bir makalesinde devlet okullarında Kürt kökenli vatandaşlarımızın eğitimi taleplerinin karşılanmadığını. PKK'nın barış sürecini istediğini bu bağlamda hukuki taleplerde bulunduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu talepleri görmezden geldiğini ifade ediyor. Winter, kısaca Türkiye Cumhuriyetini, PKK'yla eşit aktörler olarak görüyor, PKK'nın kanlı bir terör örgütü değil de Kürtlerin hukuki olarak kazanımlarını elde etmesi için uğraşan bir İnsan hakları Derneği olduğu algısını oluşturmak istiyor.
Makalelerinde PKK'yı terör örgütü değil de insan hakları savunucu olarak lanse etmesi Winter yine bir makalesinde devlet okullarında Kürt kökenli vatandaşlarımızın eğitimi taleplerinin karşılanmadığını. PKK'nın barış sürecini istediğini bu bağlamda hukuki taleplerde bulunduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu talepleri görmezden geldiğini ifade ediyor. Winter, kısaca Türkiye Cumhuriyetini, PKK'yla eşit aktörler olarak görüyor, PKK'nın kanlı bir terör örgütü değil de Kürtlerin hukuki olarak kazanımlarını elde etmesi için uğraşan bir İnsan hakları Derneği olduğu algısını oluşturmak istiyor.
Winter'dan PKK ve siyasi uzantısı olan HDP'nin hendek, özyönetim politikasına destek

                                    
                                    
                                    HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy almasının ardından, PKK 13 noktada sözde özerklik ilan etti ve hendek taktiğiyle terörü kırsaldan şehirlere taşıdı. PKK'nın planı, kendisinin siyasi kanadı olarak gördüğü HDP'nin oyunun artmasını 'Halk ayaklanmasına' çevirmekti. Fakat, Kürtlerin yüzde 80'ninden fazlası PKK'nın 'sözde öz yönetim hayali'nin halka zarar verdiğini söyleyerek hendek siyasetine yüz çevirdi. Tüm bunlara rağmen Winter yaptığı haberlerde ve yazdığı yazılarda yüzlerce şehit verdiğimiz hendek siyasetinde Türkiye'yi suçlayıcı haberler yapıp PKK'nın bölge halkı için savaş verdiğini iddia etti

Yarım milyon insan yerinden evlerinden göç etmeye temel olan etkenin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Güneydoğu'daki teröristlerine karşı operasyonlarının sebep olduğu algısını yerleştirmeye çalışan Winter, bununla birlikte yaralıların birçoğunun hastanelere kaldırılmasına Türkiye tarafından izin verilmediğini iftiralarını servis etti. Winter'ın iftiraları bununla da sınırlı kalmadı. Winter, PKK'lıların 10 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olmasını görmezden gelerek Türkiye'yi suçladı. Winter, PKK'nın propagandasını yapan gazeteci görünümlü terör destekçilerine de destek çıktı.
Winter'dan PKK ve siyasi uzantısı olan HDP'nin hendek, özyönetim politikasına destek HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy almasının ardından, PKK 13 noktada sözde özerklik ilan etti ve hendek taktiğiyle terörü kırsaldan şehirlere taşıdı. PKK'nın planı, kendisinin siyasi kanadı olarak gördüğü HDP'nin oyunun artmasını 'Halk ayaklanmasına' çevirmekti. Fakat, Kürtlerin yüzde 80'ninden fazlası PKK'nın 'sözde öz yönetim hayali'nin halka zarar verdiğini söyleyerek hendek siyasetine yüz çevirdi. Tüm bunlara rağmen Winter yaptığı haberlerde ve yazdığı yazılarda yüzlerce şehit verdiğimiz hendek siyasetinde Türkiye'yi suçlayıcı haberler yapıp PKK'nın bölge halkı için savaş verdiğini iddia etti Yarım milyon insan yerinden evlerinden göç etmeye temel olan etkenin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Güneydoğu'daki teröristlerine karşı operasyonlarının sebep olduğu algısını yerleştirmeye çalışan Winter, bununla birlikte yaralıların birçoğunun hastanelere kaldırılmasına Türkiye tarafından izin verilmediğini iftiralarını servis etti. Winter'ın iftiraları bununla da sınırlı kalmadı. Winter, PKK'lıların 10 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olmasını görmezden gelerek Türkiye'yi suçladı. Winter, PKK'nın propagandasını yapan gazeteci görünümlü terör destekçilerine de destek çıktı.
Winter, AK Parti-MHP işbirliğinden de rahatsız

                                    
                                    
                                    AK Parti ve MHP'nin 15 Temmuz FETÖ Darbe girişiminin ardından ülke çıkarları adına işbirliği halinde olması DW Muhabiri Winter'ı rahatsız eden unsurlardan...  Winter, MHP'yi aşırı derecede milliyetçi Kürt karşıtı bir parti olarak konumlandırarak AK Partiyle ittifak halinde olduğunu belirtiyor.
Winter, AK Parti-MHP işbirliğinden de rahatsız AK Parti ve MHP'nin 15 Temmuz FETÖ Darbe girişiminin ardından ülke çıkarları adına işbirliği halinde olması DW Muhabiri Winter'ı rahatsız eden unsurlardan... Winter, MHP'yi aşırı derecede milliyetçi Kürt karşıtı bir parti olarak konumlandırarak AK Partiyle ittifak halinde olduğunu belirtiyor.
PKK'lılarla samimi görüntüler

                                    
                                    
                                    Sosyal medya kullanıcıları muhabirin PKK'lılarla samimi görüntüler verdiği fotoğrafları paylaştı.
PKK'lılarla samimi görüntüler Sosyal medya kullanıcıları muhabirin PKK'lılarla samimi görüntüler verdiği fotoğrafları paylaştı.
Chase Winter İstanbul'daki terör saldırısını "Çok başarılı bir PKK/TAK terör saldırısı" olarak niteledi
Chase Winter, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırı için "çok başarılı bir PKK / TAK terör saldırısı" olarak niteledi. Alman muhabirin attığı tweet büyük tepki topladı.
Chase Winter İstanbul'daki terör saldırısını "Çok başarılı bir PKK/TAK terör saldırısı" olarak niteledi Chase Winter, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırı için "çok başarılı bir PKK / TAK terör saldırısı" olarak niteledi. Alman muhabirin attığı tweet büyük tepki topladı.
DW muhabiri, tepki alınca tweetini silip Türkçe açıklama yaptı

                                    
                                    
                                    DW muhabiri, tepki almasının ardından atmış olduğu bu tweeti silerek PKK'yı övmek istemediğini savundu ve Türkçe tweeti attı.
DW muhabiri, tepki alınca tweetini silip Türkçe açıklama yaptı DW muhabiri, tepki almasının ardından atmış olduğu bu tweeti silerek PKK'yı övmek istemediğini savundu ve Türkçe tweeti attı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >