Gaziantep Karkamış'a roket saldırısı: Üç ölü, 6 yaralı

Karkamış'a saldırı
Karkamış'a saldırı

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye’nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’li teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine yeniden havan saldırısı düzenlendi.

Havanların bazılarının yerleşimin olduğu alanlara isabet etti.

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca yapılan üç havan atışı ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR'a isabet etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. Ardından bunların yerleşim yerlerine isabet edenleri nedeniyle 6 kiş yaralandı. Hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, bir tanesi çocuk. Bir tanesi de öğretmen" açıklamasını yaptı.

Vali Davut Gül, saldırılarda 2'si ağır 6 kişinin de yaralandığını söylemişti.

Dün de saldırı yapılmıştı

İlçeye dün de roket saldırısı yapılmıştı. Terör örgütü YPG/PKK tarafında Karkamış'a atılan dört roket boş alana isabet etmişti.

Teröristlerin bulunduğu noktalar ateş altına alındı

Saldırının ardından teröristlerin bulunduğu noktalar, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Teröristlerin ateşlediği bazı roket mermilerinin de sınırın diğer tarafındaki Cerablus kentinde yerleşim yerlerine isabet ettiği öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >